avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul ore lucrate in zile de sarbatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul ore lucrate in zile de sarbatoare

Buna ziua si Craciun fericit tuturor.
Astazi de Craciun lucrez, voi lucra si maine deoarece am #-oserviciu de 12/24. Cum mi se calculeaza efectiv plata pentru aceste zile? Sau cate zile libere primesc pentru o zi lucrata in sarbatoare legala? Lunar depasesc norma de ore legala, ni se acorda cate o zi libera la fiecare 12 ore suplimentare, dar cum ramane cu orele lucrate in zilele de sarbatori legale?
Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 25 Decembrie 2013
Orele lucrate in zilele de sarbatoare legala se compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile, iar in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Art. 142 C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber pentru orele suplimentare cezarpaul cezarpaul In situatia in care in luna in care s-au lucrat 12 ore sarbatori legale norma de ore a fost depasita cu 12 ore ( s-a lucrat 172 ore / 160 ore norma ) ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si ore lucrate in sarbatori legale MargaretaElena MargaretaElena Buna ziua, lucrez intr-o firma unde angajatii lucreaza doua zile cu doua zile libere astfel: 11 ore in prima zi, 12 ore in a doua zi si apoi are doua zile ... (vezi toată discuția)
Zilele libere legale date de guvern se platesc ? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna ziua. Doresc sa stiu daca zilele libere date de Guvern cum a fost ziua de Sf. Andrei, agajatorul ieste obligat sa o plateasca! Sunt agajat la o firma ... (vezi toată discuția)