avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lntrebare - plata sume avizier daca proprietarul e ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lntrebare - plata sume avizier daca proprietarul e plecat din tara

buna ziua,as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine,daca sunt plecat din tara pe o periada de 6 -9 luni, pe aceasta perioada cat lipsesc din tara, trebuie sa platesc tot ce se afiseaza la afisierul blocului (lista de plata lunara a blocului),ptr. ca apa,gaz,electricitate, salubritate,etc. nu folosesc.va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:12, 25 Decembrie 2013
Veti plati doar cheltuielile comune. Pentru perioada cat lipsiti faceti cerere ptr scoatere de la intretinere.
Daca nu locuieste nimeni in apartament, inseamna ca pe liste ar trebui sa aveti 0 (zero) persoane.
In acest caz sunteti scutit de plata cheltuielilor care se repartizeaza pe numar de persoane: curent electric comun, gaze si salubritate.
De asemenea nu platiti apa, daca aveti apometre si e normal ca nu aveti consum, iar daca nu aveti apometre, aceasta, repartizandu-se tot in functie de numarul de persoane, nu o veti plati.

In rest, toate cheltuielile repartizate pe cota-parte indiviza trebuie sa le achitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea de la plata intretinerii IPLoredana IPLoredana Doresc sa stiu ce contributie trebuie sa mai am eu ca proprietar la plata intretinerii, avand in vedere ca in apartament nu va mai locui nimeni? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Întreþinerea pentru un apartament nelocuit getafolescu getafolescu Detin un apartament în care merg rar, doar ca să aerisesc, dar mi se impune să plătesc întreţinerea. E legal? (vezi toată discuția)
Cate persoane se trec la intretinere daca nu locuieste nimeni in apartament angeluci72 angeluci72 salut si felicitari celor ce au deschis aceasta pagina web. am si eu o nelamurire; acum 7 ani am cumparat un apartament in tara(muncesc cu sotia in spania) si ... (vezi toată discuția)