avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuzul cumpararii unui utilaj nou nefiind de acord cu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuzul cumpararii unui utilaj nou nefiind de acord cu anul de fabricatie

Buna ziua,doresc sa cumpar un echipament agricol facand ceva vreme in urma un precontract de vanzare-cumparare unde am stabilit modelul,pretul,termeni de livrare si plata dand si un avans, fara ami specifica anul de fabricatie in precontract ,urmand ulterior vanzatorul sa aduca utilajul cerut.Eu in mod exprex am cerut an de fabricatie 2013 ,dar cred ca mi se va da an de fabricatie 2012 ce eu nu sunt de acord . Ei o tin lunga ca nu are nimic ca utilajul este nou .As putea sa nu le fac plata totala pana nu primesc ce doresc adica fabricatie 2013?
Pot fi fortat sa primesc acest utilaj daca nu sunt deacord cu anul de fabricatie?
va multumesc! Ce pot face ?
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
geims, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:20, 26 Decembrie 2013
Este vreo diferenta intre modelul 2012 si 2013?
Daca nu este iar specificatia tehnica a utilajului este cea comandata iar utilajul este nou, nu aveti de ce sa va faceti probleme, garantia pe care o veti primi trebuie sa inceapa de la data livrarii si nu de la data fabricatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am comandat un utilaj frigorific de la o firma din ... tudororos tudororos Buna ziua Am comandat un utilaj frigorific de la o firma din RO iar la livrare am constatat ca acesta nu poate fi manevrat manual avand cateva sute de ... (vezi toată discuția)
Restituire avans contract vanzare-cumparare produs electrocasnic TatianaTM TatianaTM Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog in problema urmatoare. Am semnat un contract de vanzare cumparare a unui produs electrocasnic in valoare de 3000 euro. ... (vezi toată discuția)
Problema returnare colet teleshopping Myhai007 Myhai007 Buna ziua, am dat comanda de o masina de cusut de la teleshoping ,toate au mers bine pana mia venit coletul pe data de 17 dec 2012 , am platit coletu adus. ... (vezi toată discuția)