avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema returnare colet teleshopping
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema returnare colet teleshopping

Buna ziua, am dat comanda de o masina de cusut de la teleshoping ,toate au mers bine pana mia venit coletul pe data de 17 dec 2012 , am platit coletu adus. L-am dus in casa pt al desface cand lam desfacut am vazut ca lipseste pedala pe care se apasa pt a folosi masina de cusut. Am sunat pe data de 19 dec 2012 la ei pt a le transmite lipsa pedalei iar acestia miau mai cerut bani in plus. Decizia neinteleapta pe care am luat-o a fost sa las sa treaca sarbatorile si dupa sa-i sun din nou. Astazi 10 ian 2013 cand iam sunat pt a le transmite cand au de gand sa-mi trimeata pedala miau spus ca pedala o trimit contra cost. Le-am spus ca nu mai doresc produsul si ca vrau sa-l returnez. Acestia mi-au transmis cu ingamfare ca produsul trebuia trimis in 10 zile de la primire.
As dori sa stiu ce as putea sa fac pentru am putea recupera bani.
Mentionez ca coletul a fost trimis la o persoana invarsta care a crezut cas oameni de incredere.
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 23:24, 19 Martie 2013
Reclamati faptul ca ati primit un produs incomplet daca fara acea pedala masina nu functioneaza. Cele 10 zile erau pentru returnarea fara nicio explicatie din partea dvs., asta nu inseamna ca nu mai au nicio obligatie fata de vds. ca si cumparator. Produsul trebuie sa aiba garantie minim un an (as zice chiar 2 pentru ca este de folosinta indelungata).

Aveti aici un model de intocmire a unei reclamatii, completati-l respectand fiecare punct:

www.avocatnet.ro/content/for...

Descrieti convorbirea pe care ati avut-o cu reprezentantii firmei; mai scrieti ca doriti ori sa va fie trimisa pedala de urgenta si bineinteles fara costuri suplimentare pentru dvs. (pret pedala + transport) ori sa va fie restituiti banii.
Daca mai doriti lamuriri, intrebati.

As zice sa le mai dati un telefon si sa-i anuntati ca ii reclamati la Protectia Consumatorului, nu aveti nimic de pierdut - dimpotriva, poate ajuta.
As dori sa te intreb daca sti si legea in baza careia pot sa fac aceasta reclamatie deoarece am mai avut o problema cu un telefon shi pana nu leam zis legea in baza careia trebuie sa-mi trimeata produsul ma amanau intruna
Legea 449/2003 republicata privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

De exemplu Art. 5:
(1) Vanzatorul este obligat sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.
(2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:
a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

[ link extern ]

Din cate stiu, inclusiv cand am comandat eu masina de cusut, pedala nu era inclusa in pachet ci se cumpara separat. Masina functioneaza cu baterii sau conectata la priza; nu ai nevoie de pedala ca s-o folosesti pentru ca butonul de viteze de pe masina face acelasi lucru ca pedala.
Cand ai facut comanda, ai vazut sigur in reclama/pe site ca pedala este inclusa in pachet/in pret?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs comandat online in termen de 10 zile fuzzydoe fuzzydoe Buna ziua, Am comandat un produs online de la un magazin de electronice, cu ocazia faimoasei \\"Black Friday\\". Produsul a ajuns in posesia mea cu o ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)
Pot fi data in judecata ca nu ridic un colet? ancadaniela75 ancadaniela75 Buna seara, de curand am comandat de la cineva (cred ca persoana fizica) de pe net niste produse, iar intre timp m-am razgandit si i-am spus ca nu voi ridica ... (vezi toată discuția)