avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Implicatiile lipsei unui contract de prestatri servicii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Implicatiile lipsei unui contract de prestatri servicii

Buna ziua. In urma cu ceva timp m-am inregistrat ca PFA in Romania. La scurt timp am inceput colaborarea cu o societate comerciala din Italia in numele careia trebue sa execut instalarea unor urilaje la diferite locatii din Europa. Totul decurge normal, platile vin la timp, dar partenerul de afaceri refuza sa semnese un contract de prestari servicii cu PFA ul meu. Care ar fi riscurile, excluse cele care privesc o eventuala neplata a serviciilor prestate. Mai exact, lipsa contractului poate implica probleme de natura fiscala sau de alta natura daca eu platesc regular darile catre stat? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Inter2001 , utilizator 20:08, 26 Decembrie 2013
Buna ziua,

Din punct de vedere fiscal nu aveti obligatia incheierii unui contract pentru serviciul pe care il prestati. Asa cum ati mentionat, riscul ar fi sa nu incasati tariful pentru serviciul prestat.
PFA datoreaza impozit pentru sumele incasate , nu pentru cele contractate.
Contractul este cel care sta la baza facturarii serviciilor, este recomandat. Cum aveti garantia ca factura emisa se va plati?

Conform legislatiei romanesti in vigoare prestarile de servicii pot fi incasate doar in urma emiterii unei facturi care are la baza un contract intre parti. Daca va vine un control sunteti descoperit daca nu aveti contracte si facturi pt serviciile prestate si incasate.
Va multumesc mult pentru raspuns. Eu emit facturi, platesc toate obligatiile fiscale. Platile sa fac prin banca. Singura problema e ca partenerul Italian nu semneaza nici un contract. Am reusit sa fac unul cu mare greutate dar este numai semnat fara stampila societatii, deci cred ca nu reprezinta mare lucru. Ma interesa unde se mentioneaza obligatia incheierii unui contract in legislatie pentru a intelege la ce ma expun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract la finante adriana m adriana m Buna ziua,am o intrebare pe care am pus-o si la finante-asistenta contribuabili si nu m-au lamurit.firma mea face prestari servicii pt. o firma din ... (vezi toată discuția)
La ce curs se achita? Nabuco Nabuco Buna ziua! Va rog ajutati-ma cu o indrumare! Prestez o categorie de servicii pe care o pot factura si incasa in euro, pe intern. Astfel ,exemplificativ, am ... (vezi toată discuția)
Activitate neinregistrata la reg. comertului vrica vrica Conform carui text de lege pot cere sa se constate nulitatea unor facturi emise in baza unui contract de prestari servicii In statutul societatii nu are ... (vezi toată discuția)