avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Activitate neinregistrata la Reg. Comertului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Activitate neinregistrata la Reg. Comertului

Conform carui text de lege pot cere sa se constate nulitatea unor facturi emise in baza unui contract de prestari servicii In statutul societatii nu are trecuta nici macar ca activitate secundara prestarea de servicii ce formeaza obiectul Contractului
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:05, 26 Octombrie 2014
Presupun ca dvs. ar urma sa fiti cel care plateste factura in discutie, si NU emitentul el.
Nu inteleg care este motivul real pentru care dvs, vreti sa "anulati" factura. Mi-e greu sa cred ca ar fi grija pentru acuratetea inregistrarilor din Reg. Com. pentru societatea partenera...
Ar fi bine de stiut daca s-au livrat bunurile / prestat serviciile facturate, si daca sub acelasi contrat s-au executat alte prestatii si s-au platit alte facturi.

Oricum ar fi, factura nu o puteti anula dvs., cel mult o puteti refuza la plata pentru motive legitime conform contractului.
Daca s-ar pune vreo problema de anulare, ar fi anularea / const. nulit. / rezilierea contractului de la baza facturii. Insa nu avem destule informatii ca sa stim daca actvitatea neinregistrata poate fi motiv de reziliere.

Din cate stiu eu, consecinta facturarii unor activitati neautorizate este ca emitentul facturii nu isi poate deduce fiscal cheltuielile pe acea actvitate. Si cam atat.
Faptul ca o societate comerciala desfasoara o activitate pe care nu o are inserata in obiectul de activitate, este responsabilitatea acelei societati si nicidecum a beneficiarilor acelor livrari de bunuri, prestari servicii ori lucrari efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa in ianuare cu tva de 20 % aferenta prestatiilor din decembrie 2015 tibstefaug tibstefaug sunt prestator de utilitati (salubritate). prin contract serviciile le facturez in luna urmatoare prestatiei. Acum cu schimbarea TVA au fost emise facturi cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit pentru un contract de prestari servicii software edohi edohi Buna ziua, sunt PFA cu norma de venit pe domeniul informatica si din luna aprilie am semnat un contract de prestari servicii dezvoltare soft cu un SRL, care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract gabriel ungureanu84 gabriel ungureanu84 Am intampinat o problema cu o firma de prestari servicii in sensul ca nu mi a convenit modul cum a decurs contractul ins ensul ca nu au fost prompti si foarte ... (vezi toată discuția)