avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Al doilea copil

Din Septembrie am reluat serviciu dupa o perioada de 2 ani de concediu crestere copil. Am dori sa avem al doilea copil. Trebuie sa il planificam dupa alte 12 luni de munca sau il putem concepe oricand? :)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:40, 27 Decembrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitatin independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu crestere copil, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Asadar puteti sa aveti oricand un alt copil deoarece se ia in calcul si perioada cat ati fost in CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul si maternitatea klara sandu klara sandu Buna ziua Reprezinta somajul perioada contributiva pentru concediul de crestere copil? Cu alte cuvinte, daca esti in somaj si ai un copil in aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului roxana86 roxana86 Buna ziua! Pe 1 Martie am terminat masterul, luna mai o sa fie prima luna de somaj. Daca ma angajez dupa 2-3 luni cate luni trebuie sa aculmulez ca sa pot lua ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)