avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensionarii gr. I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensionarii gr. I

Am 28 de ani de vechime, dintre care 15 ani in grupa I si doresc sa stiu daca ies la pensie in 2014, ianuarie? Mentionez ca sunt femeie si am varsta de 58 de ani si 8 luni.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
DanVtr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:08, 7 Ianuarie 2014
Imediat cum se va publica in M. O si va intra in aplicare.
Am inteles ca legea a fost publicata in MO sau poate am inteles eu gresit! Dar dupa aceste noi modificari, la ce varsta credeti ca voi putea iesi la pensie? Multumesc!
Legea a fost doar promulgata de catre presedintele tarii si a primit deja numar - Legea nr.380/2013 - , dar nu a fost inca publicata in M.Of.

Potrivit acestui act normatuiv, pentru 15 ani lucrati in grupa I de munca beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni.
Avand in vedere ca sunt nascuta in data de 9 aprilie 1955 si am o vechime totala de 28 de ani (inclusiv cu ce mi se cuvine in urma celor 15 ani cu grupa I) inseamna ca as putea iesi la pensie . Va doresc un an mai bun, mai bogat si plin de dragoste si intelegere!
Pentru a beneficia de reducerea cu 7 ani si 6 luni a varstei standard de pensionare(60 de ani si 1 luna)trebuie sa indepliniti conditia de stagiu de 30 de ani si 1 luna,in care intra si perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiu aferent)de 7 ani si 6 luni(6 luni la 1 an).
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie georgiana120 georgiana120 buna seara. barbat 56 ani in octombrie 1956 vreau sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat am 32 ani vechime din care 13 ani la grupa 1 si 8 ani si 6 luni la ... (vezi toată discuția)
Când mã pot pensiona? vã rog mult sã îmi daþi un rãspuns mai detaliat. IACOBLAURA IACOBLAURA am 58 ani,nascuta in 27-5-1955.am 28 de ani de munca,dintre care 15 ani cu grupa a doua.spor de vechime 20.spor de noapte 15.conditii deosebite 10.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)