avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pierdut TALON
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pierdut TALON

buna ziua , mi-am cumparat o masina din germania , toate bune si frumoase , acte in regula tot . si intr-o seara ma uit in acte , si nu imi gasesc talonul masinii ,parca sa evaporat. am doar talonul vechi al acesteia si restul actelor , dar talonul lipseste .! ce pot face pentru recuperarea acestuia ?si pentru a putea circula cu masina ? tin sa precizez ca inca nu am apucat sa inmatriculez masina
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:11, 28 Decembrie 2013
Acte necesare pentru eliberarea unui nou certificat de înmatriculare când certificatul de înmatriculare a fost pierdut, furat, deteriorat

1) Cererea tip completată, semnată (ștampilată) de proprietar;
2) Cartea de identitate a vehiculului original și copie;
3) Dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare;
4) Fișa de înmatriculare a vehiculului, al cărei model este stabilit conform reglementărilor legale, completată cu datele și semnătura (ștampila) proprietarului;
5) Actul de identitate al proprietarului, în original și în copie. În situația în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă și o altă persoană, se va prezenta actul de identitate sau, după caz, documente care să ateste dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul, în copie;
6) Copia documentului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulație, în termenul de valabilitate al acesteia;
7) Dovada de efectuare a inspecției tehnice periodice, în termenul de valabilitate al acesteia;
8) Reclamația/adeverința de pierdere/furt a certificatului de înmatriculare;

nu imi gasesc talonul masinii ,parca sa evaporat. am doar talonul vechi al acesteia

Care cel vechi ? Daca aveti unul vechi la dvs, nu trebuie sa aveti altul nou.. daca ati fi avut altul nou, cel vechi nu trebuia predat la solicitarea altuia nou ? Dupa ce ati cumparat, ati imatriculat-o pe numele dvs acolo ?
pai brieful mic din germania cel vechi il am cel nou dupa ce am facut contractul de vanzare cumparare s-a pierdut , restu actelor le am :P masina nu am inmatriculat-o in romania , inca e cu nr de germania, , si nu stiu ce sa fac , pot circula asa cu masina ? unde sa ma duc
Stiti cine va descurca cel mai bine ? Mergeti la cei care se ocupa cu acte auto, daca sunteti din Bucuresti, mergeti la unul din birourile in pipera de pe langa DRPCIV.
Copie dupa brif puteti capata doar din Germania, dar va puteti sfatui cu oamenii astia sa stiti cum puteti proceda.
Am inteles ca se poate rezolva sa inmatriculati si fara, insa se asteapta mai mult pana se fac verificari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut brief !!! nina_ar nina_ar Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul ... (vezi toată discuția)
Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Pierdut acte auto stylya stylya Va salut cu mult respect,sunt nou pe acest site si apelez la voi cu speranta ca cineva ma va putea ajuta/sfatui in privinta problemei mele. Am ... (vezi toată discuția)