avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Teren folosinta comuna
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Teren folosinta comuna

Buna,
Locuiesc intr-un imobil caruia i-a fost alocata o suprafata de teren mai mare decat cea a imobilului,trecuta in CF.
Consiliul local foloseste jumatate din acest teren pentru a incasa taxe pentru parcare. Este legal?Daca nu , ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: ovidiuvi , utilizator 12:04, 9 Aprilie 2009
Cine a alocat imobilului acest teren? Imobilul este in proprietate privata? Care este situatia juridica a terenului, aveti intabulat dreptul de folosinta pentru teren in CF? Ati cerut socoteala CL pentru faptul ca utilizeaza terenul dvs?
Buna ziua ,
Imobilul are 16 apartamente din care 15 sunt proprietate privata ,terenul a fost concesionat pe toata perioada existentei cladirii de catre Primarie in anul 1986, parcela are nr top. si inregistrare in CF. Initial am fost 2 familii care au contractat construirea apartamentelor,cu credit prin CEC, ceilalti au fost chiriasi pana dupa 1990.Dupa ce am achitat integral pretul ap. ,familia mea , prin decizie a Primariei a primit in folosinta suprafata de 27.66 mp din suprafata totala a parcelei -nu specifica subsol, casa scarii etc..Suprafata care depaseste '' amprenta'' imobilului este de 68 mp si ar trebui sa constituie trotuarul pentru accesul si circulatia in siguranta a locatarilor. Acesta a fost complet eliminat in spatele imobilului .
Am cerut explicatii Primariei-serv Urbanism si astept vesti de la ei.
Multumesc, mult.
Cu stima Ovidiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Intabulare eronata nr topo bylbuldog bylbuldog Bunicul meu detine teren in suprafata de 5000 m2 pe care este proprietar tabular. Un terchea berchea acum ii contesta dreptul de proprietate sustinand ca el ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)