avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune

Buna seara,

In urma unei discutii contradictorii cu prietenul meu a inceput sa ma bata cu palmele peste fata, m-a dat cu capul de un perete si m-a strans foarte tare de gat. Imediat ce am scapat de acesta am mers la politie si am facut plangere apoi la spital unde mi-au facut o fisa medicala care prezinta hematom temporal la cap, vanatai in zona gatului si pe ambele brate. Cu aceasta fisa m-am prezentat la institutul medico-legal si am obtinut certificat.
Ce pedeapsa ar putea sa primeasca agresorul in acest caz?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 09:40, 2 Ianuarie 2014
Este greu de spus.
Se poate aplica o amenda.
Nu cred ca se va aplica inchisoare cu suspendare.
Certificatul medico-legal nu este suficient pentru dovedirea plangerii penale, astfel ca persoana vatamata va trebui sa probeze cu martori cine este cel care i-a provocat leziunile care ce au necesitat zilele de ingrijiri medicale constatate de medicul legist.
Prin urmare pana la stabilirea vinovatiei si aplicarea unei pedepse, sunt necesare probe.

De asemenea, pentru atragerea raspunderii penale a agresorului dumneavoastra trebuie sa formulati o plangere penala. In functie de probatoriul administrat, de zilele de ingrijiri medicale acordate, la terminarea fazei de urmarire penala procurorul poate dispune fie intocmirea rechizitoriului si trimiterea in judecata, fie aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul medico-legal, zile de ingrijiri medicale goghi goghi Buna ziua! Ajutati-ma va rog la urmatoarea problema. Am fost batut pe strada de catre un sofer care circula pe trotuar si m-a atins pe picior cu masina, ... (vezi toată discuția)
Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal partinitor ciorditu ciorditu Am suferit in urma cu 3 luni, un accident de circulatie si dupa CT, radiografii, consultatii m-au declarat intreg, scriindu-mi in fisa UPU numai cateva ... (vezi toată discuția)