avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... certificat medico-legal partinitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

certificat medico-legal partinitor

Am suferit in urma cu 3 luni, un accident de circulatie si dupa CT, radiografii, consultatii m-au declarat intreg, scriindu-mi in fisa UPU numai cateva escoriatii si echimoze(nu m-au lasat sa mai arat o vanataie cat palma).Agentul de circulatie
m-a obligat sa-i semnez un angajament scris de el, ca ma lasa sa mai fac o consultatie (pe banii mei) si gata! A vrut sa mearga de urgenta cu mine, la medicul legist sa-mi scoata Certificatul meu, medico-legal pentru care eu, am platit taxele.
Am facut CT in alta localitate (neutra) si mi-a gasit o lacuna ischemica(AVC) care, nu a fost vazuta in urma cu 3(trei) luni (la CT dupa accident), si nici inainte de accident cu 3(trei)luni, la alt CT. Deoarece am fost luat in batjocura tot timpul cat am fost la UPU, si m-au declarat ca nou dupa izbitura de asfalt cu capul si cu partea stanga a toracelui iar, la inima de care nu am avut de ce sa ma plang toata viata, am primit dupa 3 luni de la accident primul diagnostic cardiac din viata mea: Dg. CCIN. HTA sclerotica grup risc foarte inalt. HBAS.
Tulburariparoxistice ritm anamestic nedocumentate.
Desi, acest ultim CT si consultatia la inima indica niste boli grave pe care nu le-am mai avut pana la accident, medicul legist mi-a scris pe Certificatul medico-legal :
"a necesitat 2-3 zile(doua-trei) zile ingrijiri medicale. Leziunile nu au pus in primejdie viata susnumitului"
Le-a considerat boli vechi... desi, erau datatate cu 2 zile inainte? Nu a putut compara si el cele 2 (doua) CT ? Cred ca mai degraba, nu a vrut pentru oricine!...
Nota: n-am avut bani sa ma duc sa ma internez undeva asa ca am bolit acasa.
Intrebare : mai am dreptul legal (decontat de CAS), sa merg (daca gasesc bani pt.
drum si analize) sa-mi caut sanatatea ? Dar sa mai scot alt Certificat medico-legal conform cu realitatea? Politistul il va lua in considerare pe acesta real, fiindca sigur nu-i convine lui si soferului implicat?
Poate sa scoata un duplicat de la medicul legist si sa-nchida dosarul dand-i NUP?
Va multumesc din suflet!
Se poate cere o noua examinare medico-legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui certificat medico legal abcdefgh2013 abcdefgh2013 O persoana care a scos un certificat medico legal cu urmatoarele consemnari de la medicul legist :din fisa de asistenta med in UPU reiese ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ciubotariu claudiu ciubotariu claudiu am o intrebare...in cat timp se poate un certificat medico -legal de la un accident?si trebuie sa imi dea politia ceva anume sa il scot sau doar in baza ... (vezi toată discuția)