avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren vandut de sub imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren vandut de sub imobil

Situatia care ma nelamureste se prezinta in felul urmator:
Fostul proprietar a cumparat o cladire, reprezentand un garaj, (cu structura din chirpici) din cadrul C.A.P.-ului scos la licitatie odata cu desfiintarea acestuia. Ulterior cumpararii, fostul proprietar nu a inregistrat cladirea in Registrul Agricol de la primarie, acesta detinand in prezent o chitanta ce atesta cumpararea cladirii.
Terenul de sub imobil a fost dobandit, de catre fostul proprietar, prin punere in posesie ca urmare a aplicarii Legii nr 18/1991.
Pe acest teren se afla o masura (partida) de curent trifazic, beneficiarul fiind fostul proprietar.
Zilele trecute am cumparat terenul pe care este amplasat cladirea si, respectiv, masura de curent trifazic.
In contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar, precum si in fisa bunului imobil nu este mentionata cladirea respectiva.
Cu fostul proprietar m-am inteles, verbal, sa demoleze cladirea si sa si sa lase terenul curat.
Intrebarile mele sunt:
Pot demola cladirea daca acesta nu isi respecta promisiunea?
Sunt obligat sa ii las cale de acces catre cladirea respectiva?
Fostul proprietar poate vinde respectiva cladire?
In urma vanzarii acestui teren, cine este beneficiarul masurii (partidei) de curent trifazic?

Va multumessc!
Cel mai recent răspuns: GBC , utilizator 17:33, 2 Ianuarie 2014
In primul rand, chitanta detinuta de cumparatorul anterior nu reprezinta act de proprietate in sensul prevazut de lege pentru bunurile immobile.Apoi, pentru demolarea/ridicarea unei constructii deja existenta, aceasta trebuie sa existe si in "acte" (registrul agricol). Daca inregistrarea exista, atunci trebuie sa aveti o hotarare jud. si o autorizatie de demolare emisa de primarie. Dar,pentru ca respectiva cladire nu apare inregistrata in "acte", nu cred ca se mai impune necesitatea dobandirii vreunei autorizatii de demolare, cu atat mai mult cu cat, "cumparatorul vechi" nu detine act authentic de vanzare si nu a inregistrat-o in "acte"...
In al doilea rand, apare o problema: "partida" trifazica pe numele cui este trecuta si ce o sustine la adresa existenta si in ce conditii? Cine a platit pana acum curentul si/sau chiria pe stalpii respectivi? Functie de raspunsul la aceste problem, se poate stabilii ce anume drepturi si obligatii aveti dvs ca si comparator "nou".
Mergeti la un notar si/sau la un avocet carora sa le prezentati actele avute si situatia in concret, acestia urmand sa va faca o analiza precisa a situatiei juridice a imobilului si a utilitatilor existente pe acesta.....
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Curent electric cren cren Sa va relatez problema mea. Mama sotului meu ii vinde acestuia un teren cu o casa. Aceasta casa este conectata la curent electric. Noi demolam aceasta casa, ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)