avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare cumpãrare mașinã cu martor, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare cumpãrare mașinã cu martor, prin mediator. VALID SAU NU ?

Am cumpărat săptămâna trecută un autotorism de la o persoană care aparent este fiica proprietarului mașinii (mediatorul). Sa încheiat un contract de vânzare cumpărare între mine și ea prin care mașina a intrat în posesia mamei mele de la tatăl ei. Au fost 2 exemplare de contract, una pentru mine, una pentru ea (și tatăl ei presupun) la care au fost atașate copiile buletinelor vânzător/cumpărător.
De la respectiva persoană am primit :

1. Cartea de identitate a vehiculului
2. Anexa la certificatul de înmatriculare cu ITP făcut
3. Asigurarea mașinii
4. Certificatul Fiscal cu eliberare pentru VÂNZARE
(lipsește cartea tehnică care eu nu știam că trebuie predată)

Partea ciudată este că, eu am vrut ulterior să iau legătura cu fostul proprietar dar mi sa negat aceasta de către persoana care mi-a vândut vehiculul, aducând nenumărate scuze și punând tot felul de situații prin care proprietarul pur și simplu era de necontactat.
Întrebarea mea este în situația de față este cumpărătoarea actuala proprietară a mașinii ? :)
Pot apărea probleme, și dacă da, care ar fi ele ? :((
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 10:50, 3 Ianuarie 2014
Mulțumesc mult! Sărbători fericite!
Contracte de vanzare cumparare auto se pot descarca de pe internet, fiind vb de vanzarea unui autoturism nu e nevoie de act autentic, se pot intocmi astfel de acte, sunt inscrisuri sub semnatura privata. daca actul e completat de o firma, nu inseamna ca actul e autentic, tot sub semnatura privata e si ala.
Problema e alta, ca persoana cu care ati incheiat contractul nu e proprietarul si nici nu are imputernicire de la proprietar sa vanda.
Nici certificatul fiscal nu va mai fi valabil daca ati amanat pana la anul..
O ipoteza ar fi ca proprietarul e decedat si fata vrea sa vanda fara dezbaterea succesiunii.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
Admin, administrator
Pot apara probleme dar daca nu au avut intentia sa va insele nu vor fi probleme.
Daca aveti masina si actele va aflati in avantaj sub aspect juridic cel putin provizoriu...
Ca sa evitati toate problemele viitoare ce pot apare atat in relatia cu politia cat si cu fiscul sau chiar cu fostul proprietar, cred ca ar trebui sa reziliati contractul incheiat cu "fiica" fara ca aceasta sa prezinte o imputernicire notariala de vanzare a auto respectiv, sa restituiti auto si sa va dea banii inapoi. Asta daca nu puteti lua legatura cu proprietarul de drept al auto cumparata.pentru a va transmite dreptul de proprietate asupra masinii. la momentul actual dvs sunteti doar posesor al acesteia. Ati verificat daca masina nu este radiate din ciculatie? Sa nu circulati cu masina radiata pentru ca puteti fi acuzat de circulatie cu auto neinmatriculat, fapta constituind infractiune....
@ynocentta [...]inscrisul incheiat de dv cu tertul ,nefiind incheiat in forma autentificata[...]

Adica pe intelesul oricui : mediatorul nu este notar, cu tot ce decurge de aici (din pacate decurg doar necazuri!)
Imi permit sa im insusesc partial observatiile (pertinente !) lui @poloactiv : reziliati hartia incheiata la mediator (ziceti-i contract daca vreti !) si incheiati un contract de v/c la un cabinet notarial. Va va costa ceva (o mie de lei, poate doua ; asta e !), dar veti avea un act ,,beton". Notarul stie daca totul e in regula, daca va spune ca sunt probleme (poate pot fi solutionate !), luati-va banii si restituiti masina. De bun simt (si plauzibila!) remarca cu vanzarea cu evitarea dezbaterii succesiunii. Dar de ce nu priviti pozitiv : e si varianta sa fie o ,,alarma" falsa si in 6 ian. d-na/d-ra sa vina cu o procura legalizata si totul sa fie ok?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu jhoncalin jhoncalin am cumparat o masina,de la o persoana.Am incheiat contractul de vinzare-cumparare, mi-a inminat actele masinii dar am constatat ca pe verso la certificatul de ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)