avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare cumpãrare mașinã cu martor, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare cumpãrare mașinã cu martor, prin mediator. VALID SAU NU ?

Am cumpărat săptămâna trecută un autotorism de la o persoană care aparent este fiica proprietarului mașinii (mediatorul). Sa încheiat un contract de vânzare cumpărare între mine și ea prin care mașina a intrat în posesia mamei mele de la tatăl ei. Au fost 2 exemplare de contract, una pentru mine, una pentru ea (și tatăl ei presupun) la care au fost atașate copiile buletinelor vânzător/cumpărător.
De la respectiva persoană am primit :

1. Cartea de identitate a vehiculului
2. Anexa la certificatul de înmatriculare cu ITP făcut
3. Asigurarea mașinii
4. Certificatul Fiscal cu eliberare pentru VÂNZARE
(lipsește cartea tehnică care eu nu știam că trebuie predată)

Partea ciudată este că, eu am vrut ulterior să iau legătura cu fostul proprietar dar mi sa negat aceasta de către persoana care mi-a vândut vehiculul, aducând nenumărate scuze și punând tot felul de situații prin care proprietarul pur și simplu era de necontactat.
Întrebarea mea este în situația de față este cumpărătoarea actuala proprietară a mașinii ? :)
Pot apărea probleme, și dacă da, care ar fi ele ? :((
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 10:50, 3 Ianuarie 2014
DlGoe a scris:

vanzarea cu evitarea dezbaterii succesiunii.

Daca se evita dezbaterea succesiunii,partea interesata in vanzare nu are calitatea de mostenitor, respectiv nu poate desfasura procedura de tranzactionare si instrainare bun auto

@ynocentta
DlGoe a scris: vanzarea cu evitarea dezbaterii succesiunii.

Stimata d-na, DlGoe doar a citat, redau : ,,De bun simt (si plauzibila!) remarca cu vanzarea cu evitarea dezbaterii succesiunii." Asa ca va rog sa cititi cu atentie, repet, cu atentie, subiectul in care va implcati, de la inceput pana la sfarsit ! Spre deosebire de unele persoane, nimeni nu m-a acuzat de plagiat si nu m-a acuzat pt. ca n-are de ce. Imi cer scuze fata de @gi-jane pt. incurcatrura neimputabila mie !

Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu jhoncalin jhoncalin am cumparat o masina,de la o persoana.Am incheiat contractul de vinzare-cumparare, mi-a inminat actele masinii dar am constatat ca pe verso la certificatul de ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)