avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice declaratie fiscala gresita pe anul 2008 de catre ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

declaratie fiscala gresita pe anul 2008 de catre angajator

Buna seara.Va rog daca se poate sa ma ajute cineva cu o lamurire in privinta fisei fiscale.Problema este urmatoarea: am primit de curand fisa fiscala de la angajator cu venitul pe anul 2008 si am constatat ca aceasta este gresita fiind fisa fiscala 2 ,pentru 2007 tot gresita a fost insa nu am observat acest lucru :( .Eu lucrez doar la aceasta firma din 2007, deci nu trebuia sa am venit din afara functiei de baza, trebuia sa fie venitul doar din functia de baza.Am comunicat celor de la HR problema si si-au recunoscut greseala dar au argumenatat ca de aceaste probleme se ocupa o firma specializata si ar fi mai dificil sa-mi rectifice fisa fiscala,fiind o cheltuiala pt firma.Am fost asigurata ca nu este ceva grav si ca nu o sa am probleme cu administratia financiara,urmand ca din acest an sa modifice. As dorii sa stiu daca eu pot fi afectata de aceasta greseala a angajatorului,ma pot trezi cu vreo amenda ca nu am declarat si asa zisul "venit din functia de baza"? Trebuie sa mai insist ca sa mi se rectifice fisa fiscala de catre angajator?Care credeti ca este solutia corecta?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: alinag1980 , utilizator 20:47, 8 Aprilie 2009
Solutia este rectificarea fisei fiscale.Eu nu inteleg cum au putut s-o faca totusi!La FFf2 nu se poate introduce deducerea personala de baza de 250 lei, ceea ce mareste impozitul .In fapt, impozitul platit de dvs pe salarii este mai mic.Nu va afecteaza acest lucru, dar este gresit.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Va multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii calculate gresit matei mariana matei mariana daca am un salariat incadrat cu doua ore si care are functia de baza la alta societate. cand s-au calculat salariile s-a luat in calcul deducerea personala ... (vezi toată discuția)
Salariul brut fisa fiscala mai mare decat salariul brut din fluturas g3ograful g3ograful Buna ziua, Am facut o comparatie intre fisa fiscala cu veniturile din 2011 si fluturasii din acel an. Am observat ca in oricare luna, venitul brut din fisa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt. crestere copil - se impoziteaza? diacorox diacorox Problema suna cam asa: am un baietel nascut in 2003. In 2004, inainte de a implini 2 ani, am convenit cu sotul meu ca eu sa reincep activitatea iar el sa isi ... (vezi toată discuția)