avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transfer asigurari sociale in Ungaria
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transfer asigurari sociale in Ungaria

buna ziua,
as dori sa aflu in ce masura pot, eu ca si dublu cetatean(maghiar si roman) , sa solicit angajatorului meu (roman) sa mi transfere contribuitiile lunare statului maghiar intrucat eu momentan locuiesc pe teritoriul Ungariei.(rezumat: cetatean dulbu-loc de munca in romania- locuieste in Ungaria dar nu a contribuit niciodata la statul maghiar). Cu siguranta exista un act semnat de cele 2 tari insa nu stiu unde se plaseaza acest tip de solicitari.... la angajator? la CAS pe teritoriul RO? sau la casele de sanatate din ungaria? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:03, 30 Decembrie 2013
Contributiile legale (la pensie, sanatate si somaj) si impozitul pe venit se platesc statului in care are sediul angajatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie - romana si maghiara. ce obligatii are un cetatean cu dubla cetatenie? simona07 simona07 Ce pareri aveti despre dubla cetatenie romano-maghiara solicitata de catre romanii di Ardeal? Te poate afecta in vreun fel acest lucru? Ce obligatii are un ... (vezi toată discuția)
Demersurile pt angajarea unui cetatean maghiar. helppppp hajnyci hajnyci Buna ziua! Sa ma ajutati va rog ce demersuri trebuie sa facem pt a angaja administratorul la acea firma unde este administrator? Problema este cae cetatean ... (vezi toată discuția)
Calatorie sua cetatean maghiar claudiucostea7 claudiucostea7 buna ziua! va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania, dar in acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)