avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demersurile pt angajarea unui cetatean maghiar. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demersurile pt angajarea unui cetatean maghiar. HELPPPPP

Buna ziua!
Sa ma ajutati va rog ce demersuri trebuie sa facem pt a angaja administratorul la acea firma unde este administrator? Problema este cae cetatean maghiar. Facem CIM si depunem la ITM? Important este ca aceasta persoana doreste sa lucreze cu forme legale in Romania, vrea sa plateasca impozit pe venit, indemnizatie de somaj, sanatate etc.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sergiui , utilizator 20:36, 14 Octombrie 2009
Ungaria este membru UE si, dupa cum stiu, poate sa lucreze in Romania fara restrictii. O problema potentiala ar fi dovada domiciliului in Romania -- va propun sa va interesati la Oficiul Pentru Straini.
Se incheie contract tul individual de munca. Se depune la ITM cu date din cartea de identitate maghiara.
Pentru a putea intocmi statul de plata, declaratiile CAS, CASS, SOMAJ, ai nevoie de CNP din 13 cifre - Romania. In ungaria CNP are 11 cifre. Te adresezi Oficiului pentru straini - judetean. Nu mai stiu exact cum se numeste. Acesta elibereaza un CNP valabil pe care poti sa-l declari in orice declaratie aferenta salariilor inclusiv stat de plata.
Nu are nevoie de permis de munca deoarece Ungaria face parte din UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean olandez mariai mariai Pot angaja cu contract de munca un cetatean olandez care are rezidenta in Romania? (vezi toată discuția)
Cetatean strain, salar in romania, cum face acest lucru legal? hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa-mi imi spuneti daca la o firma un cetatean maghiar este administrator, care vrea sa devina angajat al acestei firme (dupa parerea mea ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)