avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate

buna ziua. am o fetita de 2 ani si 2 luni cu un barbat cu care nu am fost casatorita. acesta nu s-a mai interesat delok de soarta noastra din momentul in care am ramas insarcinata. as dorii sa stiu daca il pot da in judecata pt stabilirea paternitatii si plata pensiei alimentare daca fetita are acum putin peste 2 anisori. inainte nu aveam posibilitate financiara pt a face acest pas,acum am,dar intrebarea ramane...acum,il mai pot da in judecata? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 17:52, 1 Ianuarie 2014
da . puteti sa-l dati in juecata, competenta este judectoria unde domiciati dvs cu minorul
Da, il puteti da in judecata, actiunea fiind imprescriptibila in timpul vietii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate si pensie alimentara dellya dellya Am o fetita de 1 an si 3 luni rezultata dintr-o relatie mai putin serioasa si la nasterea ei tatal,asa cum era de asteptat nu a recunoscut-o! Intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)
Paternitate FSEA FSEA Buna ziua, In urma cu doi ani aproape am avut o relatie cu o persoana. Aceasta persoana a plecat in Italia cu alta persoana si nu am mai stiut nimic de ... (vezi toată discuția)
Paternitate dupa 5 ani danbalint danbalint Am avut o relatie extraconjugala in urma cu 6 ani, cu o femeie,care la randul ei era casatorita in momentul respectiv si este si acum cu acelasi barbat. .Dupa ... (vezi toată discuția)