avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu deși Sentințã este ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu deși Sentințã este împotriva bunicului meu, amândoi având același nume si adresa

Astăzi am fost informat de biroul de personal ca s-a primit o solicitare de poprire pe o treime din salariul meu din partea unui executor judecătoresc.intr-adevăr, executorul are o Sentință definitiva si executorie împotriva bunicului meu, care a fost acționat in judecată pentru recuperarea unei datorii de la un furnizor de energie termică după ce acesta a decedat. Nefiind făcută succesiunea si nefiind nici primul succesor, nu înțeleg cum au ajuns la mine. INTR-adevăr domiciliul din buletin este același cu al bunicului si de asemenea purtam același nume, inclusiv initiala tatălui dar CNP -utile sunt total diferite el fiind născut in 1924 eu in. 1986.as vrea sa ii acționez in civil, sa le cer daune si in același timp sa le fac si plângere penală pentru fals, atât timp cât ei erau Conștienți ca bunicul e decedat, pentru ca au încercat sa i-l convingă pe tatăl meu sa facă succesiunea. Ce părere aveți ? Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:45, 2 Ianuarie 2014
Consider ca in principal trebuie facuta o contestatie la executare, cu respectarea conditiilor si termenelor din cuprinsul art.401 cod procedura civila. (banuiesc ca hotararea este emisa in baza fostului cod de procedura civila)
Luati legatura si cu executorul si expuneti starea de fapt, instiintati-va si pe cei de la personal si salarizare de la societatea dumneavoastra ca dupa ce au primit somatia, mai trebuie sa astepte un termen de 3 luni si abia apoi sa o puna in executare somatia, fiind vorba de drepturi salariale (art. 780 alin.5 cod de procedura civila nou). Pana atunci se cam pot rezolva o mare parte din probleme....multa bafta...
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
vasile2013, utilizator
Hmmm... succesiunea poate fi acceptata si tacit, nu e neaparat nevoie de mers la notar pentru asta. In caz contrar, nefiind facuta succesiunea, toata averea decedatului ar reveni statului si n-ati avea voie nici macar sa luati un creion care i-a apartinut lui. Iar in acest caz mostenitorii averii decedatului sunt responsabili pentru datoriile decedatului. Trebuie lamurit daca mostenitorul sunteti dvs. sau tatal dvs., insa daca v-a revenit dvs. casa bunicului, dvs. veti fi cel executat pentru datoriile lui.
Daca actiunea e indreptata impotriva mostenitorilor, incuviintarea pt executarea silita se cere pt acestia, nu pt bunicul decedat ca apoi sa profite de coincidenta de nume.
Angajatorul dvs ar putea comunica executorului ca nu poate infiinta poprirea pt ca e vb de alta persoana, asta ca sa va scuteasca pe dvs sa faceti contestatie.
Puteti sa mergeti si la executor sa vedeti care e situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa catre banca caprice caprice Buna ziua, cum as putea redacta o adresa catre o banca creditoare referitor la faptul ca, speta: x = sotul, y = sotia X a facut un imprumut la o banca, insa a ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu unic moștenitor. cum poate fi evitată executarea silită a imobilului moștenit? V Mihai V Mihai Buna ziua! Felicitari comunitatii de aici pentru dezbaterile utile! Cazul meu: Sunt unic mostenitor al tatalui meu decedat cu 1 saptamana in urma, mama ... (vezi toată discuția)
Mostenitor executat auricius auricius Buna ziua. Sunt mostenitor de drept a-l unui imobil(parintii decedati),am domiciliu la adresa respectiva,dar nu am dezbatut succesiunea. Imobilul a fost scos ... (vezi toată discuția)