avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren si constructie, 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren si constructie, 2 proprietari

Buna ziua,
Detin o casa in constructii si un teren,toate pe numele meu vanzare cumparare,toate actele in ordine, doar ca atunci cand am inceput constructia tata a asezat.o nu conform proiectului de casa ci putin cu un colt pe pamantul lui.eu din diverse motive nu ne mai intelegem si am hotarat sa vand tot si sa ma mut de acolo,el nu este de acord sa vand si imi spune ca ma da in judecata ca am construit casa pe pamantul lui,fiind vorba doar de un colt care intra pe terenul lui.
Casa fiind de el asezata asa, ca vroia sa vina dreapta la drum iar conform proiectului de casa nu era cum vroia el.
Intrebarea mea este,pot sa vand casa fara probleme.....
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mifr2003 , utilizator 19:04, 6 Ianuarie 2014
Casa este finalizata ,a fost timp de 3 ani in constructie dupa care am platit inco o taxa dupa e s.a terminat contractu de constructie si lucrarile.
Iar pe proiectul de casa pozitia casei e cu totul altfel de cum este asezata casa si am si cadastrul la papant,am tot in regula .
Atunci cand am inceput lucrarile imi aduc aminte ca a venit doamna de la primarie si s/a certat cu el ca de ce a asezat casa altfel de cum e in proiect, iar tata a spus ca nu e nici o problema ca e tot pamantul lui ,nici eu nu am luat in calcul vr.o problema.
Pot dovedii cu poze dar nu cu martori ca nu se baga nimeni ca martor din cauza la ai mei pentru ca nu vor sa intre in conflict cu ei(parintii)
Inca nu a deschis nici un proces
Intrebari la care nu ati raspuns: casa este finalizata, cu proces-verbal de finalizare a lucrarilor? Cine este trecut ca martor din partea dvs. pe acest proces-verbal? Dar la începutul lucrarilor, când trebuia facut un alt proces verbal la care sa asiste cineva din partea Primariei, pentru a veghea la faptul ca imobilul se ridica exact pe locul trecut in autorizatia de construire, unde se prevad, de asemenea, distantele fata de terenurile vecine etc.? Este cumva trecut, din partea dvs., tatal? Este f. important. Daca aveti procesul-verbal de finalizare a lucrarilor, ati facut cadastrul si ati trecut la intabulare in cartea funciara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de receptie = act de proprietate? Crinel Crinel La finalizarea unei constructii in baza autorizatiei de construire, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie tine loc de act ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine cf pentru un apartament dintr-un imobil nou fara autorizatie de construire? PaulD91 PaulD91 Doresc sa cumpar un apartament intr-o zona centrala a unui oras. Constructia este 95% finalizata. Apartamentele inca nu au CF, dar constructorul spune ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)