avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

De ce ma intind astia de 2 ani de zile la un dosar cu unic mostenitor?

Ora estimata: 08:30
Complet: C27 M
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a paratului Statului Roman prin Ministerul Finantelor Publice -Directia Generala Regionala A Finantelor Publice Iasi. Respinge actiunea civila formulata in contradictor cu piritul Municipiul Iasi , reprezentat prin Primar, ca neintemeiata.Respinge actiunea civila formulata reclamant in contradictor cu Statului Roman prin Ministerul Finantelor Publice- Directia Generala Regionala A Finantelor Publice Iasica fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre 15028/2013 22.11.2013

Multumesc anticipat.
Multi ani si multa sanatate
Cel mai recent răspuns: Elvis_Lupu , utilizator 17:59, 30 Decembrie 2013
nu inteleg care este intrebarea.

din ce ati postat, pot sa va spun ca v-ati judecat cu statul pentru uzucapiune, insa acesta nu are calitate procesuala. actiunea dvs a fost facuta prost. statul nu este proprietatar decat daca, nu exista mostenitori ai adevaratului propietar ( pe care dev. sau avocatul dvs. trebuie sa-l identificati) si a acceptat succesiune aramasa vacanta exact pe terenul dvs. este o procedura foarte grea ca statul sa accepe succesiunea. daca nu ati avut la dosar acest act de acceptare expresa a succesiunii vacante de catre stat este normal ca vi s-a respins actiunea.din experienta va spun ca cel mia dificl lucru in uzucapiuni este sa gasesti ultimul proprietar, iar apoi, eventual mostennitorii acestuia.

prin urmare, daca asa a stat dosarul dvs. ati pierdut timpul degeaba deoarece actiunea a fost gresit formulata impotriva statului.

o veste buna insa exista: deoarece nu s-a repins pe fond actiunea, puteti deschide un nou proces, impotriva adevaratuluoi proprietar.

Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara si intabulare madalinbm madalinbm Buana ziua. Ma numesc M.B. Socrul meu care se numeste B.I. detine o casa mostenire de la parintii sai ce au decedat. Tatal sau a decedat in 1981. De pe urma ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ? mark1212 mark1212 Am avut grija de o batrana cativa ani. Datorita unei complicatii medicale, aceasta a decedat in 1992 si nu a apucat sa-mi faca un contract sau testament. De ... (vezi toată discuția)
Solutie proces danagabriela11 danagabriela11 poate sa imi spuna si mie cineva ce pot intelege de aici ?va multumesc anticipat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a paraţilor.... in ce ... (vezi toată discuția)