avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune (cumparare teren 1929) respinsa, ce e de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune (cumparare teren 1929) respinsa, ce e de facut

Buna ziua! In 1929 a fost cumparat un teren de casa in Bucuresti, de la un mosier, pe chitanta de mana. Mostenitoarele cumparatorului (sotie si fiica) doresc sa obtina titlu de proprietate pe baza chitantelor de plata in rate si a ultimei chitante care atesta plata integrala. De la cumparare (1929) pana in prezent au fost platite neintrerupt taxele catre stat de catre aceeasi familie. Sotia, in varsta de 93 ani, inca locuieste acolo si are contracte de utilitati pe acea adresa. S-au adresat unui avocat care a introdus actiune pe uzucapiune, avand ca parti: sotia, prin mandatar fiica (reclamant) si MUNICIPIUL BUCUREŞTI PRIN PRIMAR GENERAL + STATUL ROMÂN REPREZENTAT DE MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE (Parat)! Motivul stabilirii astfel a partilor in contradictoriu a fost ca "e f dificil sa gasesti eventualii mostenitori ai vanzatorului". Le-a solicitat reclamantelor sa obtina istoricul vecinilor (care majoritatea sunt noi proprietari), insa acestia au refuzat sa le dea copii. Cererea a fost, pe buna dreptate respinsa la al treilea termen, avand solutia "Admite excepţiile lipsei calităţilor procesuale pasive a pîrîţilor şi va respinge cererea ca formulată împotriva unor persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge cererea ca formulată împotriva unor persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Cu apel în 30 zile de la comunicare." Apel nu s-a mai facut, iar avocatul a introdus din nou acum dosar pe uzucapiune+ajutor public judiciar, aceleasi parti+DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE ca al treilea parat. Doreste sa invoce varsta inaintata a sotiei mostenitoare (93 ani) care locuieste inca pe terenul in litigiu. Termenul primei infatisari este 5 iulie. Ce parere aveti, exista sorti de izbanda in acest nou dosar sau avocatul tergiverseaza lucrurile in mod voit? Precizez ca reclamantele nu au cunostinte juridice, sunt in etate si sunt tratate cu mare aroganta de catre avocat. Sa continue sa ii dea bani acestuia si sa mearga inainte cu acest dosar sau sa se adreseze altui avocat? Ce ar trebui sa faca si sub ce forma ar fi mai bine sa se realizeze un nou dosar? Speta trebuie neaparat rezolvata, mostenitoarele sunt hotarate sa actioneze in continuare, pana la solutionarea situatiei. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:25, 22 Iunie 2017
Cautati, oameni buni, paratii, faceti demersuri, nu mai dati in judecata pe incercatelea toate autoritatile statului! stati asa in instanta cativa anisori degeaba!
Cautati sa intelegeti de ce avocatul face astfel demersurile. Avocatul cere istoricele, vecinii nu le dau, insa se poate obtine prin instanta daca dovedeste un interes! Ideea e ca trebuie sa convinga instanta, nu asa.
Luati actele si mergeti la o a doua opinie inainte sa pierdeti mai multi bani.
Din colegialitate evit sa comentez modul cum procedează dl avocat .. interesant este faptul ca pt a doua oara cheamă în calitate de parat aceleași organe ale statului + un al treilea.. din moment ce i s-a respins prima oara , de ce procedează la fel ?? Pe de alta parte, fiecare avocat are propria metodologie
Cam asta cred si eu. Ma voi stradui sa le conving sa gaseasca un profesionist adevarat! Multumesc!
Trebuie gasiti mostenitorii paratilor (vanzatorilor din 1929), altfel veti avea aceeasi exceptie admisa!
Eu sunt de parare ca nu veti putea rezolva dupa cum este legislatia actuala daca nu aveti cu cine sa va judecati.

Cel mai bine ar fi sa astepte si sa se apere in cazul in care ar fi dat in judecata de cineva.
Uzucapiunea poate fi opusa oricarei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Elvis_Lupu Elvis_Lupu De ce ma intind astia de 2 ani de zile la un dosar cu unic mostenitor? Ora estimata: 08:30 Complet: C27 M Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara si intabulare madalinbm madalinbm Buana ziua. Ma numesc M.B. Socrul meu care se numeste B.I. detine o casa mostenire de la parintii sai ce au decedat. Tatal sau a decedat in 1981. De pe urma ... (vezi toată discuția)
Reuperare taxa auto 2010 nidac nidac Buna ziua, In ianuarie 2013 am solicitat in instanta recuperarea taxei auto (2061 Ron) platita in 2010 pentru un autoturism nou Ford Focus. Deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)