avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizarea la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizarea la locul de munca

As vrea sa stiu care este nivelul maxim de penalizare a unui angajat (cu exceptia desfacerii constractului de munca) pentru un contract de drepturi de autor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 3 Ianuarie 2014
Codul muncii

Art. 248. - (1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Contractul de drepturi de autor nu este supus legislatiei muncii.
multumesc! inseamna ca angajatorul poate face ce vrea cu salariatul...
Activiatea desfasurata in baza unui contract de drepturi de autor nu confera calitatea de salariat , cedentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare roxilex roxilex In urma unui raport de audit in care nu eu am avut cea mai mare parte de vina am fost sanctionata de catre institutie cu avertisment scris,apoi Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Valias Valias Buna. Vreau sa pun o intrebare ipotetica. O femeie insarcinata lucreaza direct cu publicul (vanzatoare, etc). Clientii fac in mod repetat reclamatii ca este ... (vezi toată discuția)