avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire CIM determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire CIM determinat

daca am fost angajat in 2012 cu contract pe perioada determinata de 1 an si in 2013 s a mai prelungit cu 1 an si acum s-a mai prelungit pe 1 an. fiind deja al treilea n de activitate si adoua prleunigire, la finel periaodei urmatoare, pot fi trecut autromat pe epriaoda nederminata?sau se face la nesfarsit prelungirea pe cate 1 an pe perioada deteminata de 1 an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 1 Ianuarie 2014
La expirarea duratei c.i.m. sunt urmatoarele posibilitati:
- acesta inceteaza de drept la data expirarii duratei entru care a fost incheiat , daca nu se decide modificarea duratei acestuia in nedeterminata

- se poate modifica durata acestuia in nedeterminata. Nu exista obligativitatea in sarcina angajatorului de a modifica durata acestuia in nedeterminata.

sau
- inceteaza c.i.m. vechi si se incheie unul nou pe durata determinata de cel mult 1 an sau pe durata nedeterminata
La multi ani!


Deci nu este prevazut in codul muncii ca nu se poate prelungi pe mai mult de 3 ani contractul de munca pe perioada determinata?Poate fi prelungit la nesfarsit?Stiam ca la a treia prelunigre or inceteaza ori se transforma in contract de munca pe perioada nedeterminata.Oare cu este acum?
Nu se mai poate prelungi durata c.i.m. mai mult de 36 de luni, decat daca se modifica in nedeterminata.

Nu exista obligativitatea modificarii duratei c.i.m. din determinata in nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata irina_g irina_g buna ziua, va rog sa ma lamuriti referitor la Art. 84 din codul muncii cf caruia \\\\" Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata Mimi 2017 Mimi 2017 O persoana a fost angajata cu cim perioada determinata pana la revenirea in activitate a unei alte persoane aflate in cic, angajata la randul ei cu cim ... (vezi toată discuția)
Contract determinat- nedeterminat Villavi Villavi Bună ziua, m-am angajat anul trecut în octombrie cu contract determinat în locul cuiva ce era în concediu de maternitate , menționez că acest contract ... (vezi toată discuția)