avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor din culpa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor din culpa?

buna ziua. va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. o cunostinta a inchiriat apartamentul fara forme legale. in apartament au murit doua persoane prin axfisiere cu monoxid de carbon de la una din sobele pe gaz din apartament. una din ele era fiica proprietarului, cealalta era in vizita la ea. in respectivul apartament, in aceeasi camera, aceeasi soba in urma cu un an s- a intamplat un incident asemanator fara victime. au ajuns la spital in stare grava insa nu au murit. si atunci s-au luat declaratii dar doar chiriasilor. proprietarul a fost de data asta chemat la sectie sa dea declaratii si a declarat ca a inchiriat fara forme legale, ca dupa ce au plecat fostii chiriasi el nu a facut revizie la respectiva soba. reviziile obligatorii de la distrigaz erau la zi. cosul respectivei sobe se astupa pentru ca nu are protectie si atunci chiar daca este verificat azi pana maine poate fi blocat. in trecut cu familia proprietarului s-au mai intamplat doua incidente asemanatoare. va rog sa imi spuneti la ce se poate astepta proprietarul. va multumesc si va doresc un An Nou senin si fericit!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:33, 2 Ianuarie 2014
Cu siguranță a existat o lipsă de diligență din partea proprietarului.Cu atât mai mult cu cât în trecut au mai avut de suferit și alte persoane.Cred că familiile victimelor ar putea pretinde niște despăgubiri.NU văd neapăra to infracțiune, cum ar if uciderea din culpă.Iar faptul că nu existau forme legale de închiriere este irelevant , puteau fi doar găzduite pe termen scurt.
Inteleg ca au fost cel putin 3 incidente asemanatoare, nu este vorba de revizie aici, trebuia schimbat cosul, facut ceva sa preintampine tragedia care era previzibila, nu sa inchirieze in continuare in aceste conditii, ar trebui sa raspunda si penal, parerea mea.
am inteles ca au fost chemati sa dea declaratii si ceilalti chiriasi. plus ca cel de la sectia penal a zis ca trimite dosarul la Parchet. de aceea ma gandesc ca nu va ramane doar cu ceva despagubiri. depinde si de ce au declarat ceilalti proprietari. perioada scurta de timp inseamna un an? eu stateau de un an si ceva acolo, timp in care s-au incasat banii si oamenii nu aveau de gand sa plece daca nu se intampla tragedia.
Daca nu a mers insotit de avocat a facut rau.
Organul judiciar poate profita de declaratia pe care a dat-o proprietarul.

Este greu de spus ce ar considera organul de ancheta penala deoarece orice amanunt poate conta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoxicare cu dioxid de carbon padurarul padurarul Locuiesc recent intr-un bloc ce are incalzire pe lemne. La parter se afla un magazin care in urma cu un an a instalat o centrala. Centrala a fost racordata ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prealabila sau doar in civil ? sayuri sayuri o persoana fizica inchiriaza un apartament, se incheie contract sub semnatura privata insa dotarile nu sunt functionale, mai mult proprietarul ascunde aceste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea nevoie de un sfat, la parterul blocului unde ... Aysel B Aysel B Buna ziua As avea nevoie de un sfat, la parterul blocului unde stau parintii mei apartamentul este inchiriat, proprietarii locuind in strainatate de cativa ... (vezi toată discuția)