avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drepturi, tulburare liniste, etc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drepturi, tulburare liniste, etc

La Multi Ani in primul rand, multa sanatate celor care citesc aceste randuri!
Am si eu o problema mai veche in legatura cu un vecin care locuieste in duplex cu mine, deci gard alaturat, care fiind primul locatar aici a incheiat contractul de vanzare-cumparare cu antreprenorul respectiv care a construit casele impreuna cu utilitatile(pompa de apa si putul care se afla pe drumul meu de servitute si fosa septica care nu este pe terenul meu)
Am vazut acest contract, este real, dar aceste utilitati din constructie deservesc toate cele 12 locuinte. Ceilalti 11 nu au in contract trecute si utilitatile.
Respectivul vecin ameninta si a informat pe toata populatia , si pe mine mereu imi spune ca este pompa lui, poate face oricand ce doreste.
Antreprenorul sustine ca nu este asa, ca trebuia sa o treaca cumva in proprietatea unui locatar de aici.
Mie insa mi s-a promis acces neingradit la utilitati cand am cumparat aceasta casa, si nu am crezut ca o sa am astfel de probleme.
In plus respectiva persoana detine 7 caini maidanezi liberi in curte care creeaza probleme cu linistea publica, au numai 2 custi, din care o catea necastrata. Mai este un vecin alaturi de mine foarte deranjat de zgomotul provocat de aceste animale zic eu..neingrijite.
Ce pot face eu in aceasta situatie, as vrea sa am liniste acasa si sa nu isi mai bata joc cineva de mine cand este vorba de utilitati?
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 20:33, 16 Ianuarie 2014
La multi ani !
Referitor la utilitati solutionati cu antreprenorul
Referitor la neajunsurile cauzate de patrupede,sesizati oficial fie politia animalelor,fie directia sanitar veterinara
Daca acea instalatie deserveste intregul cartier (12 case) nu poate sa va opreasca apa si sa va priveasca de al acest drept comun, incalca drepturile omului, daca tot o face chemati Politia. Cum este pe prop. comuna nu are voie sa umble la ea, doar in caz de necesitate...sa rupt o conducta in casa, etc..., dar nu ca asa il taie pe el capul
In legatura cu cainii si zgomotul...sunt pe o propietate privata,imprejmuita,nu ies din curte...daca sunt neingrijiti ..decat la DSV si atunci ar trebui dansii sa vina si sa vada daca pot transmite boli: turbare, raie, etc.,daca au metis de caini din 1 categ(cainii de lupte, pitbull,rotweiller,amstaf,ciobanesc -doar unele categorii, etc) daca ii au vaccinati la timp.
Referitor la anteprenor acesta a plecat, a vandut toate casele, ultima discutie a fost solutionata de el cu o minciuna, ca nu este adevarat, in contractul vecinului nu este stipulat ce am afirmat eu mai sus, desi eu si inca un martor am vazut contractul, chiar vecinul a binevoit sa se laude cu el.
Referitor la caini, pe mine ma intereseaza sa nu mai fiu deranjat de latraturile acestora, pur si simplu nici la telefon in casa nu pot vorbi pentru ca nivelul sonor depaseste pe cel al telefonului meu#-o
Ptr latraturi decat in orele de linsite, noapte sa chemati politia ptr. ca nu va puteti odihni, ca av trezeste copilul(daca aveti), sunteti bolnav si aveti nevoie de odihna, chestii de genul... si atunci sa il oblige sa-si linisteasca cainii si eventual daca are destul saptiu ptr ei ,curtea ii permite sa tina atatea animale, daca sunt ingrijite cum trebuie,etc. ...dar asta mai mult dvs-ul.
Sau daca nu va rezolvati problema singur...nu dau idei :D.
Nu stiu daca la apa este aceeasi regula ca la gaz, instalatia sa intre in proprietatea celor de la gaz dupa darea in folosinta...interesati-va putin la cei de la apa, ca daca e asa face doar gargara. Cum a oprit apa ii sunati pe cei de la apa si il linistesc ei...
noi avem put cu hidrofor pt toate 12 case, comuna instalatia deci, pompa se afla pe drumul de servitute, cumparat tot de mine, in dreptul casei mele. In acte sunt trecute utilitatile numai la el, in actele lui de vanzare-cumparare. ceilalti 11 au acte pe casa si teren doar. Instalatia de fosa septica se afla pe proprietatea altui vecin.
Deci, ca sa fie mai clar, la cumpararea primei case vecinul meu a venit cu un avocat si a negociat contractul de vanzare cumparare si asa a ajuns sa aiba pompa in acte. Antreprenorul a acceptat fara sa ne intrebe si pe noi.
Acum nu stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca daca un obiect se afla pe drumul de servitute care l-am cumparat cu acte in regula, acel mobiect imi apartine si nu stiu de asemeni ce drepturi au ceilalti vecini cand sunt pe drumul meu de servitute?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
pixuletz, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt terorizată de cei 8-10 câini din curtea vecină. ce soluții am ca să-mi recapăt viața? Kaela Kaela Buna ziua! Ce solutii am impotriva vecinei care ca infiintat un adapost de 8-10 caini in curtea alaturata si care imi ruineaza sanatatea prin lipsa linistei si ... (vezi toată discuția)
Vecinul și-a montat lângă proprietatea mea un dispozitiv împotriva câinelui, care scoate un sunet perceput de copii ca foarte deranjant. ce pot face în acest caz? poliția nu intervine DianaLuiza DianaLuiza Bună ziua! Vecinul și-a montat lângă împrejmuirea mea care este din plasă metalica, împotriva cainelui din curtea mra, pe motiv ca latră la el, 2 ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)