avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drepturi, tulburare liniste, etc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drepturi, tulburare liniste, etc

La Multi Ani in primul rand, multa sanatate celor care citesc aceste randuri!
Am si eu o problema mai veche in legatura cu un vecin care locuieste in duplex cu mine, deci gard alaturat, care fiind primul locatar aici a incheiat contractul de vanzare-cumparare cu antreprenorul respectiv care a construit casele impreuna cu utilitatile(pompa de apa si putul care se afla pe drumul meu de servitute si fosa septica care nu este pe terenul meu)
Am vazut acest contract, este real, dar aceste utilitati din constructie deservesc toate cele 12 locuinte. Ceilalti 11 nu au in contract trecute si utilitatile.
Respectivul vecin ameninta si a informat pe toata populatia , si pe mine mereu imi spune ca este pompa lui, poate face oricand ce doreste.
Antreprenorul sustine ca nu este asa, ca trebuia sa o treaca cumva in proprietatea unui locatar de aici.
Mie insa mi s-a promis acces neingradit la utilitati cand am cumparat aceasta casa, si nu am crezut ca o sa am astfel de probleme.
In plus respectiva persoana detine 7 caini maidanezi liberi in curte care creeaza probleme cu linistea publica, au numai 2 custi, din care o catea necastrata. Mai este un vecin alaturi de mine foarte deranjat de zgomotul provocat de aceste animale zic eu..neingrijite.
Ce pot face eu in aceasta situatie, as vrea sa am liniste acasa si sa nu isi mai bata joc cineva de mine cand este vorba de utilitati?
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 20:33, 16 Ianuarie 2014
brazvan a scris:

Daca acea instalatie deserveste intregul cartier (12 case) nu poate sa va opreasca apa si sa va priveasca de al acest drept comun, incalca drepturile omului, daca tot o face chemati Politia. Cum este pe prop. comuna nu are voie sa umble la ea, doar in caz de necesitate...sa rupt o conducta in casa, etc..., dar nu ca asa il taie pe el capul
In legatura cu cainii si zgomotul...sunt pe o propietate privata,imprejmuita,nu ies din curte...daca sunt neingrijiti ..decat la DSV si atunci ar trebui dansii sa vina si sa vada daca pot transmite boli: turbare, raie, etc.,daca au metis de caini din 1 categ(cainii de lupte, pitbull,rotweiller,amstaf,ciobanesc -doar unele categorii, etc) daca ii au vaccinati la timp.

In legatura cu patrupedele care sunt libere in curtea vecina ...ar trebui sa specific ca acest vecin are un gard din sarma groasa prin care pot baga maidanezii botul, se vede prin gard logic si deci ei vor latra non-stop, este un calvar, mai ales pt sotia mea care vine de la job si ar vrea sa se odihneasca si nu poate, este si ea exasperata. In afara de acest lucru..cei 6-7 maidanezi cat are vecinul nebun, ei nu au decat 2 custi improvizate si atat. Cu vecinul nu ma pot intelege, nu recunoaste nimic din ceea ce zice si ce face, trateaza pe toata lumea ca pe niste prosti si se lauda ca are relatii printre avocati, ca nu il costa procedurile de judecata in caz de nevoie...la multi vecini fraieri chiar le este frica, sunt mai prosti decat ii credeam eu! Eu as vrea sa incerc pe cale legala.
Va inteleg, eu stau la bloc, se mai aciuiau caini si cand iti era lumea mai draga incepeau sa se bata sau incepeau sa latre si sa urle noaptea... Mergeti la Politie si la DVS si vedeti ce spun dansii, incercati sa vorbiti cu cineva de acolo dar ...asa mai in particular, poate va da un sfat si pe marginea legii. Normal ar trebui sa fie o cusca ptr fiecare...
La politie mi s-a spus ca trebuie sa adun dovezi si atat...
Ce dovezi sa adunati daca in orele de liniste latra cainii de nu te poti odihni?? Nu degeaba sunt atatea abncuri cu politisti. pff...tara noastra iubita si draga, dar nu mai bine va faceti d-voastra singur linsite?? Pacat de animale ca nu au nici o vina, dar nici sa traiesti asa in stres... Plasa aia de gard... asa intamplator si peste noapte nu se poate rupe si cainii sa intre pe proprietatea d-voastra??
Poate va este de folos urmatorul lucru....

Ordinul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 31, din 15 ianuarie 2014.

Normele stabilesc activitatile, atributiile, responsabilitatile, regulile si documentele referitoare la implementarea si operarea Registrului de evidenta a cainilor cu stapan, denumit in continuare RECS, pe intreg teritoriul Romaniei, prin inregistrarea utilizatorilor, identificatorilor si operatorilor RECS, identificarea individuala si inregistrarea fiecarui animal si a evenimentelor din viata lui, a proprietarului acestuia, inregistrarea informatiilor veterinare si scoaterea din evidenta in cazul mortii
Termen de intrare in vigoare: 15 ianuarie 2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul și-a montat lângă proprietatea mea un dispozitiv împotriva câinelui, care scoate un sunet perceput de copii ca foarte deranjant. ce pot face în acest caz? poliția nu intervine DianaLuiza DianaLuiza Bună ziua! Vecinul și-a montat lângă împrejmuirea mea care este din plasă metalica, împotriva cainelui din curtea mra, pe motiv ca latră la el, 2 ... (vezi toată discuția)
Sunt terorizată de cei 8-10 câini din curtea vecină. ce soluții am ca să-mi recapăt viața? Kaela Kaela Buna ziua! Ce solutii am impotriva vecinei care ca infiintat un adapost de 8-10 caini in curtea alaturata si care imi ruineaza sanatatea prin lipsa linistei si ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)