avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul și-a montat lângă proprietatea mea un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul și-a montat lângă proprietatea mea un dispozitiv împotriva câinelui, care scoate un sunet perceput de copii ca foarte deranjant. Ce pot face în acest caz? Poliția nu intervine

Bună ziua! Vecinul și-a montat lângă împrejmuirea mea care este din plasă metalica, împotriva cainelui din curtea mra, pe motiv ca latră la el, 2 dispozitive pe senzor de mișcare ce scot un tiuit ascuțit și enervant, pe care-l percep copii mei, ei nemaiputându-se juca în curte sau să-l mai suporte de fiecare data când ies afară cu orice ocazie. Senzorul detectează imediat orice mișcare, inclusiv când ies din casa. Ce pot face în acest caz? Poliția nu intervine.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 18:10, 12 Aprilie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Blocati zona ca sa nu mai actioneze senzorul. Daca faceti asta pe partea dv. de curte e ok. Pe de alta parte, il puteti notifica sa isi modifice orientarea senzorului asa incat sa nu actioneze in curtea dv.
Era bine daca pana la montarea senzorului de catre vecin montati dv. unul, asa puteati controla modul de orientare.
Intelegerea trebuie sa vina din partea dvs...puneti-va in locul sau...in propria curte nu poate sta linistit fiindca aveti un caine care-l latra continuu...nu a gasit intelegere la dvs si a pus senzor pt a putea sta linistit in propria curte...gasiti dvs o solutie situatiei...fie limitati accesul cainelui in zona gardului , fie faceti un alt gard fara vizibilitate in cealalta curte si stati ambii vecini linistiti in propriile curti...cu siguranta va scoate senzorul daca si dvs colaborati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, si mie mi se pare la fel.. daca sunetul senzorului va deranjeaza, ganditi-va intai ca si latratul cainelui il deranjeaza si de aia l-a pus.
Dna avocat, aici ati cam "blocat" conversatia din punct de vedere tehnic. Fara rautate, nu cred ca stiti cum functioneaza un sensor anti latrat. Este vorba de un detector care este declansat la latrat de caine, dispozitiv ce este setat sa perceapa sunetul (masurat in decibeli) pana la anumite distante...in general cam pana pe la 15-20m detecteaza latratul. In functie de compexitatea acelui sensor/detector, se pot ajusta setarile de unde incepe sa detecteze latraturile (in general au 3 nivele / zone de ajustare). "Zona" nu poate fi blocata, pentru ca este vorba de sunet care se propaga (si) prin aer, ocolind orisice obstacole ii puneti in cale intre caine si detector in acest caz.
Odata declansat, detectorul emite la randul lui un sunet de inalta frecventa, in general UHF, care nu este detectabil de urechea umana.
Daca totusi credeti ca are efecte adverse, antrenati-va (dresati) cainele sa nu mai latre aiurea.
Alta solutie ar fi sa discutati cu vecinul amiabil, sa il seteze in asa fel sa nu declanseze la nivel maxim. Desi el l-a cam montat pentru ca era deranjat de latratul persistent probabil si la ore nepotrivite.
De chemat politia...e pierdere de timp, or sa va rada in nas sau mai rau va amendeaza to pe dvs pentr ca patrupedul tulbura linistea la ore nepotrivite.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
tomaion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu dau dreptate vecinului: daca , cainele latra si copiii fac larma, cu acelasi dispozitiv a reusit sa indeparteze ambele surse de zgomote deranjante, lucru care probabil cu vorba buna nu v-a determinat sa luati masuri. In primul rand daca nu il deranjati dvs., nu ati fi fost nici dvs deranjat de zgomot... E o regula nescrisa: nu face altuia ce tie nu-ti place! E de bun simt.

Alte discuții în legătură

Buna ziua printre altele ,detinem si o proprietate la tara unde ... strumphu_74 strumphu_74 Buna ziua Printre altele ,detinem si o proprietate la tara unde tinem 4 (patru) caini de paza.Vecinul de vis-a-vis,deranjat de latratul cainilor si-a montat ... (vezi toată discuția)
Latrat de caine deranjant petrax petrax Buna ziua! deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare: daca pot fi amendata ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)