avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul și-a montat lângă proprietatea mea un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul și-a montat lângă proprietatea mea un dispozitiv împotriva câinelui, care scoate un sunet perceput de copii ca foarte deranjant. Ce pot face în acest caz? Poliția nu intervine

Bună ziua! Vecinul și-a montat lângă împrejmuirea mea care este din plasă metalica, împotriva cainelui din curtea mra, pe motiv ca latră la el, 2 dispozitive pe senzor de mișcare ce scot un tiuit ascuțit și enervant, pe care-l percep copii mei, ei nemaiputându-se juca în curte sau să-l mai suporte de fiecare data când ies afară cu orice ocazie. Senzorul detectează imediat orice mișcare, inclusiv când ies din casa. Ce pot face în acest caz? Poliția nu intervine.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 18:10, 12 Aprilie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, parerea mea este sa luati masuri impreuna cu un avocat.
Nu puteti face gardul singura, am inteles, dar nu e necear sa faceti gardul pe toata lungimea, doar sa faceti asa incat sa nu poata fi montat un senzor de miscare.
Tomaion, de regula este un senzor de miscare si de regula ultrascurtele nu trec prin obstacole dure, dense, un gard fiind foarte bun.
Daca aveti filmari, cautati asociatii de caini care sa va ajute cu o plangere, ceva. Incercati pe rele tratamente sau similar. Daca nu vreti sa angajati un avocat, incercati sa gasiti pe alta cale.
Totusi, e necesar ca in astfel de plangeri sa fiti deschisa si sa nu fiti acuzatoare la adresa lor. Intelegerea din partea dv. ar putea sa ajute mult.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti monta ce dispozitiv doriti, dar ideeal e sa aveti gard intre proprietati si daca sunt caini de ambele parti sa nu se vada. Acum vad ca nu exista gard; pai daca intra cainii de la unul la altul si musca vecinii, nu e mai normal sa montati un gard decat N- shpe dispozitive si certuri? Nu admit ca nu se poate face gard daca exista vointa cel putin la unul dintre vecini, de regula toate proprietatile sunt delimitate intre ele cu garduri si nu trebuie sa coste o avere. Vad ca e vorba de ani de convietuire fara gard, chiar nu il puteati face daca nu impreuna macar unul dintre dvs? E firesc ca ambii vecini sa il plateasca, dar daca unul nu vrea, stai asa in stres? Si cred ca un gard simplu e mai ieftin decat un avocat, sau cheltuieli prin instante... Doamne ce rai sunt oamenii azi, ca nu se pot intelege ca intre vecini si se mai si sicaneaza reciproc!
Din postarea dvs asa reiesea....ca vecinul a fost latrat de caine si l-a deranjat...Daca nu vrea sa contribuie la inlocuirea gardului, faceti dvs o modificare la cel existent (sunt materiale opace care se pot atasa gardului deja existent)...pentru linistea dvs trebuie sa investiti intr-o modificare...si sincer, nu cred ca e ok sa aiba vizibilitate absoluta in curtea dvs, avand in vedere comportamentul fata de caine si mai ales ca aveti si copii
Povestea asta pare mai ceva ca ale lui Kafka... pare neverosimil, dramatic si ca o fatalitate: oameni, copii si animale deopotriva se sicaneaza, se urmaresc, latra, tipa, se cearta, se ameninta, monteaza dispozitive, se filmeaza si inregistreaza... se consuma nervos, ajung la instante si avocati; si dusmania nu e de putin timp, ci dureaza de ani... Se zice ca cel mai destept cedeaza, in sensul ca nu ambitia si orgoliul conteaza mai mult decat linistea si traiul sau armonios, ca numai o viata avem... oare nu puteati evita acest spectacol grotesc cu un simplu gard opac si cei care nu se suporta sa se ignore reciproc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua printre altele ,detinem si o proprietate la tara unde ... strumphu_74 strumphu_74 Buna ziua Printre altele ,detinem si o proprietate la tara unde tinem 4 (patru) caini de paza.Vecinul de vis-a-vis,deranjat de latratul cainilor si-a montat ... (vezi toată discuția)
Latrat de caine deranjant petrax petrax Buna ziua! deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare: daca pot fi amendata ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)