avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumutati fara contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumutati fara contract

La multi ani tuturor,acum trei ani am imprumutat o suma mare de bani unei persoane apropiate.Dupa aproximativ un an a inceput sa restituie din suma inapoi dar a ramas o diferenta de aproximativ 10.000 ron spunand ca si el la randul lui a dat banii jmprumutati de la mine altei persoane cerand o dobanda si persoana respectiva la inselat pe romaneste intepat si nu m-ai are de unde sa-mi inapoieze suma datorata.Eu nu am primit nici un favor de la acest prieten si problema este ca nu am facut un contract sau ceva scris.Cand al sun sau ne aintalnim spune ca daca va primi de la persoana care a dat si el bani voi primi si eu inapoi de la el.Intrebarea este pot facevreo plangere la politie sau vreo institutie competenta,
Cel mai recent răspuns: Viano72 , utilizator 20:54, 12 Ianuarie 2014
Cu plangerea penala nici nu cred ca veti avea succes dar puteti incerca.
Daca vreti sa il dati in judecata civila trebuie sa timbrati si doar daca ati avea noroc mare ati putea castiga procesul.
Mai aveti o mare problema si cu termenul de prescriptie si acest lucru poate sa va faca sa pierdeti procesul.
Ca sa nu va avantati aiurea in cheltuieli mari ar fi indicat sa mergeti sa consultati un avocat pentru a va lamuri exact ce sanse aveti si mai ales daca ati avea vreo sansa.
Nici nu pareti sa aveti sanse din cele expuse de dvs...si sa deschideti un proces aiurea ati cheltui bani inutil.
Multumesc de indrumari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut nerestituit Dica1 Dica1 Buna ziua, Am imprumutat o cunostiinta ( fost coleg de servici ) in urma cu aproximativ 2 luni de zile cu 800 de ron spunandu-mi ca are nevoie pentru plata ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani 16011989 16011989 Am imprumutat o suma de 3000 lei de la o persoana cu care m-am inteles sa-i dau o anumita dobanda pe luna. I-am restituit banii 3000, fara alti bani, iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare banii imprumutati youngrebell youngrebell Buna ziua ! Acum 2 ani de zile am imprumutat un prieten cu 3450 euro si 8100 lei ca sa-si cumpere o masina si sa faca taximetrie si ne-am inteles ca sa-mi ... (vezi toată discuția)