Buna ziua!
Am lucrat intre 1989 si 1998 in grupa I de munca.in mina de uraniu,unde se iesea la pensie dupa 15 ani de munca.Apoi am lucrat cu carte de munca inca 5-6 ani-aproximativ.Sunt nascut in ianuarie,1959,barbat.Am inteles ca in decembrie s-au mai adus modificari acestei legi.
Rugamintea mea ar fi sa imi spuneti când as putea iesi la pensie anticipat sau de drept.Va multumesc
Îmi pare rău, însă nu puteți beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută de lege pentru activitatea lucrată în grupa I de muncă pentru că nu ați realizat stagiul complet de cotizare, stagiu care, în cazul dvs., este de 35 de ani.
Vârsta la care puteți beneficia de pensie pentru limită de vârstă este de 65 de ani. Nu puteți beneficia de pensie anticipată parțială la vârsta de 60 de ani întrucât nu ați realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani.
Pensie anticipata
vera58
sunt nascut in aprilie 1959,am lucrat 22 de ani in grupa a 2-a si inca 7 ani in conditii normale de munca.la ce varsta ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)