avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Lipsa de conformitate produs?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Lipsa de conformitate produs?

Am cumparat un cooler pentru laptop si l-am folosit doar o singura data. Am pus laptopul pe el si acesta a alunecat datorita sistemului prost de sprijin. Noroc ca nu a cazut pe jos! Datorita alunecarii, laptopul a lasat o zgarietura pe cooler. M-am dus la magazin imediat a doua zi de la cumparare, sa dau produsul inapoi si sa-mi dea banii platiti, pentru ca nu-mi este util produsul in aceste conditii. Dupa lungi discutii, m-au pus sa fac o cerere de returnare a sumei incasate de magazin pentru acest produs, dar au comentat ca: "nu cred ca o sa se aprobe, pentru ca este zgariat coolerul".

Au procedat corect? In ce situatie se incadreaza cazul meu? Lipsa de conformitate? Daca nu mi se aproba ce fac?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 11:35, 4 Ianuarie 2014
Culmea este ca pe site-ul producatorului se specifica o caracteristica a coolerului, design anti-alunecare (!!!), dar de care comerciantul din Romania nu pomeneste nimic pe site!

Cazul meu cred ca se incadreaza la lipsa de conformitate, dar comerciantul a aplicat facilitatea de retur in 31 de zile... Cum sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda facuta online cu ridicare din magazin Srb Srb Am urmatoarea situatie Am dat o comanda pe site dar cu ridicare personala din magazin In magazin am cerut sa fie desigilat (produsul electronic) pentru ... (vezi toată discuția)
Am returnat un laptop cumparat online si mi se refuza plata novarom novarom am returnat un laptop ( dupa 2 zile) cumparat online, iar in mom. de fata a trecut o luna de cand mi se refuza plata acestuia pe motiv ca acesta avea un sistem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost la altex sa cumpar un laptop, din pacate cel ... Phillip R Phillip R Buna ziua! Am fost la Altex sa cumpar un laptop, din pacate cel dorit (prezent la raft) era ultimul de pe stocul retelei de magazine. Neavand posibilitatea de ... (vezi toată discuția)