avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Inscriere in clasa a V-a, conditionare continuare ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Inscriere in clasa a V-a, conditionare continuare studii

buna ziua.
pentru inscrierea unui copil in clasa a V-a la un colegiu (din brasov) se cere semnarea unui parteneriat in care apare o clauza de incetare a contractului in situatia in care media generala sau la diverse materii (matematica, romana) este mai mica de 8. Este legala o astfel de clauza?
(ex. Prezentul acord încetează de drept în următoarele cazuri:
a) în cazul în care părintele semnatar decade din drepturile părinteşti, urmând a se încheia un nou
contract cu celălalt părinte al elevului sau cu reprezentantul legal al acestuia;
b) în cazul transferului elevului la altă unitate de învăţământ( sancţiunile primite în cursul frecventării
şcolii noastre rămân în vigoare) ;
c) în situaţia încetării activităţii unităţii de învăţământ:
d) în următoarele situaţii:
- media generală, la finalul fiecărui an de învăţământ gimnazial : 8, 50 (opt şi 50%);
- media la purtare minim: 9,50 (nouă şi 50%);
- media la disciplinele: Matematică, Limba şi Literatura Română, în fiecare an de studiu este
8,00 (opt).
e) în alte cazuri prevăzute de lege.)

Acordul poate fi descarcat de la adresa [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:45, 6 Ianuarie 2014
Manu, privesti lucruruile din perspectiva parintelui excesiv de protectiv. :) Te rog sa te gandesti cate medii sub 8 ai avut tu in scoala generala si cu/la cat ti s-a scazut nota la purtare. Si nu era nicio presiune pe tine.
Bun, daca as fi in situatia de a alege pentru copilul meu, nu l-as duce la "pomul laudat". Copilul nu va alege sa mearga intr-un regim claustrativ, va dori un regim normal si, daca doreste sa invete, va avea rezultate foarte bune la scoala generala. Ideea este ca parintii vor la fite, dar fara raspundere. Colegiile au dreptul sa organizeze testari, dar pot folosi si situatia la invatatura pentru a limita accesul. Pe de alta parte, a mentine un copil neadaptat in conditiile care l-au impiedicat sa se adapteze, este criminal. Nici psihologii nu pot face nimic pentru el, pentru ca adaptarea tine de totalitatea factorilor psihosociali, nu doar de cei care vrem noi.
In anumite situatii, copilul obtine note mici chiar si pentru ca nu vrea sa fie acolo, este indisciplinat pentru ca nu se simte bine in acel loc, nu pentru ca devine brusc mediocru. Sunt foarte multi aceia care nu inteleg ca exista niste aptitudini care trebuie valorificate, dar nu se pot crea niste aptitudini. Priceperi, deprinderi sau obisnuinte da, aptitudini nu.
Copilul nu va fi scos pe poarta scolii, indiferent de situatie, dar va fi orientat spre scolile generale, cu clase normale. Se urmareste acordul sustinatorului legal ori de cate ori acesta se schimba (n-am intalnit situatie de parinte decazut din drepturi, dar am intalnit copil orfan de ambii parinti, buniciidin alta localitate). De la intrarea in vigoare a NCC au inceput si scandaluri pe la portile scolilor, cu executori judecatoresti, cu cerere depusa de un parinte pentru transfer si cerere depusa de celalalt parinte de refuz al transferului si tot felul de discutii noi, care n-au existat pe timpul legii vechi.
De regula, aceste clase, de la colegii, au doua materii sau o arie curriculara proiectata pentru studiu intensiv. Intre timp, copilul descopera ca are alte preferinte si va da rateuri. Nu e recomandat sa mearga in alt regim de studiu?
Pentru excelenta, exista grupele de excelenta, care presupun studiu intensiv in afara orelor de scoala. As opta oricand pentru aceasta varianta, as lasa in pace fitosii cu ale lor si as avea un copil performant, sanatos si multumit cu ceea ce face.
:coffee:
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile elevului - exista sau nu ? draq4ever draq4ever Buna .Am tot cautat pe internet ,despre drepturile elevului insa nu am gasit nimic concret. Daca exista vreo lista cu drepturile elevului publicata pe internet ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)