Buna ziua,
Am si eu o intrebare cu privire la o II: am facut inventarul acum la sfarsit de an insa soldul din registru nu este egal cu ceea ce se gaseste in gestiune. Sunt unele pierderi, cum ar fii marfa expirata, produse sparte etc, si nu stiu cum ar trebui sa contabilizez asta.
Care ar trebui sa fie noul sold acum? Cel final sa fie soldul initial pe 2014 sau ceea ce am in gestiune?
Va multumesc!
In registrul inventar se trec bunurile din patriminiul I.I. de natura mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar, la data intrarii si, daca e cazul, la data vanzarii sau casarii lor (date la distrugere prin firme specializate pe baza de proces verbal si factura pentru valoarea materialelor vandute ca deseuri). Evidenta marfii, a stocurilor de produse comercializabile, se tine in registrul de gestiune zilnic. Diferentele se regleaza tot in acel registru pe baza procesului verbal. Din codul fiscal art. 48 alin (5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat: ....... e) pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevăzute de actele normative în materie; In rest nu.
Soldul din registrul de gestiune zilnic trebuie sa fie, dupa inventar si regularizare, identic cu cel real, din magazin.
Perisabilitati
adrianabresug
am un depozit cu materiale de constructie si la inventar am foarte multa marfa degradata -gresie,ciment etc .Cum calculez perisabilitatile daca gestiunea se ... (vezi toată discuția)