avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... lnchiriere masina pe firma
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

lnchiriere masina pe firma

Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se poate inchiria pe firma srl la care tot eu sunt singurul administrator , fara sa fie nevoie sa o mai trec prin rar etc , si daca se poate face asigurare rca si casco pe numele firmei . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlad-P , utilizator 19:30, 10 Ianuarie 2014
eu nu mai inteleg nimic , in legislatia asigurarilor scrie clar

Contractul de asigurare

CAPITOLUL I
Dispoziţii generale

Art. 15
(1) Se consideră că un vehicul este asigurat dacă proprietarul sau utilizatorul acestuia are încheiat un contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, cu valabilitate în limitele teritoriale prevăzute la art. 11 pct. 7 din Legea nr. 136/1995, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale celorlalte state semnatare ale Acordului multilateral, denumit în continuare asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto sau asigurarea obligatorie RCA.


2. proprietar/coproprietar al vehiculului – persoana fizică sau juridică înscrisă în documentele de identitate ale vehiculului sau în alte înscrisuri doveditoare ale dreptului de proprietate;

3. utilizator al vehiculului – persoana fizică sau juridică căreia, în baza unui contract încheiat cu proprietarul/coproprietarul, i s-a atribuit pe o anumită perioadă dreptul de folosinţă a unui vehicul;

4. poliţă de asigurare RCA – forma scrisă a contractului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule;




dupa cine sa ma iau dupa legislatie sau firmele de asigurare ?
am citit toata legislatia asigurarilor , nu scrie nici unde cum ca asigurarea se poate incheia numai pe numele proprietarului din acte , ci din contra scrie ca se poate incheia pe numele proprietarului sau utilizatorului , ca sa fii utilizator in toata regula trebuie sa ai un contract de comodat , de ce tara asta se uita numai sa te arda la bani ? vai si amar de noi , numai hotie pe fatza
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
nepynepy, utilizator
cyan a scris:

Asigurarea RCA si CASCO se incheie pe numele proprietarului (comodantului) si nu al celui care il utilizeaza (comodatarului).

Cititi cu atentie obligatiile comodatarului
[ link extern ]

III. OBLIGAŢIILE PÃRŢILOR
III.1. Obligaţiile comodatarului sunt următoarele:
c) să suporte cheltuielile necesare folosinţei şi întreţinerii maşinii, cum ar fi carburanţi,
lubrifianţi, piese de schimb, manoperă reparaţii curente si capitale, prime de asigurare
CASCO, etc;

d) să suporte taxele şi impozitele aferente autoturismului împrumutat

In baza contractului de comodat ii decontati cheltuielile comodantului (proprietarului).



nu vad ce legatura are contractul de comodat cu ce spun eu ! da scrie ca te obliga sa platesti cheltuielile, in legislatia rca scrie ca un contract de asigurare rca poate fi incheiat de catre proprietar sau utilizator , cine spune ca poate fi incheiat doar de proprietar ? voi cei care vrei sa incasati mai multi bani sau cei in necunostinta de cauza !
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
nepynepy, utilizator
Rog pe cineva care este in masura sa ma contrazica daca este corect ceea ce spun eu sau nu ,
Bine punctat!

Alte discuții în legătură

Comodat auto adriana m adriana m Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare rca pe numele comodatarului mihainicolau mihainicolau Buna seara. Numele meu este N.M , domiciliez in mun. GL si sunt proprietarul unui autoturism pe care urmeaz sa il dau in folosinta prin contract de ... (vezi toată discuția)
Deduceri rca, casco, revizii, impozit local ale auto pe pfi cu contract de comodat catre pf? sanien sanien Buna ziua, As dori sa rog comunitatea pentru un raspuns la aceasta situatie: Logodnica are un PFI (medic). Pe PFI este achizitionat un autoturism (masina ... (vezi toată discuția)