avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Facultate in timpul pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Facultate in timpul pensiei de invaliditate

Daca ai pensie de invaliditate gradul 2 poti sa urmezi cursurile unei facultati cu frecventa (la zi) sau la fara frecventa?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:46, 3 Ianuarie 2014
Da, cu conditia sa va puteti deplasa la locatia unde au loc cursurile (daca le urmati "la zi") si/sau sa nu primiti pensie pentru handicap de nevazator, caz in care ar trebui sa frecventati cursurile unei sectii special a facultatii respective, ceea ce nu am stiinta ca exista in Romania. Dreptul de asigurari sociale si dreptul la educatie sunt garantate de Constitutie... Succes!
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
polloctav, utilizator
1. Puteti sa urmati orice scoala doriti dvs.

2. Singura interdictie este ca pe perioada in care beneficiati de pensie de invaliditate gr. II sa nu aveti venituri din salarii.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat iris9 iris9 Buna ziua. Doresc sa fac facultatea de drept, iar in orasul nostru este o sucursala a Universitatii Vasila Goldis, in cadrul careia este facultatea de drept. ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala nicolas25 nicolas25 Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin ... (vezi toată discuția)
Anii de studiu la facultate (curs de zi) se calculeaza la pensia de invaliditate Balaurul Balaurul Situatia este urmatoarea si rog un raspuns. Din nastere am un handicap (de gr.1 pina la 18 ani) apoi de gr.2 pina in anul 2000 cind [b]am abosolvit o ... (vezi toată discuția)