avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anii de studiu la facultate (curs de zi) se calculeaza ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anii de studiu la facultate (curs de zi) se calculeaza la pensia de invaliditate

Situatia este urmatoarea si rog un raspuns.
Din nastere am un handicap (de gr.1 pina la 18 ani) apoi de gr.2 pina in anul 2000 cind am abosolvit o facultate (5 ani cursuri de zi), apoi reevaluat fiind am fost incadrat la gr.1 de handicap (locomotor).
Am lucrat legal doar 5 luni prin anul 2006.
Intrebari:
1) Anii de studiu la facultate (curs de zi) se calculeaza la pensia de invaliditate?
2) As putea obtine o pensie de invaliditate in cuantum mai mare de 400 lei ?
3) Pensia de urmas se cumuleaza cu pensia de invaliditate ?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Balaurul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:39, 16 Septembrie 2014
1. Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar (cu diploma de licenta) este asimilata stagiului de cotizare la pensie si se are in vedere la pensia de invaliditate.

2. Cititi si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate MARLENUTA MARLENUTA va rog sa-mi spuneti daca, la calculul stagiului de cotizare, [b]in cazul pensiei de invaliditate,[/b] se ia in considerare diploma de studii universitare la ... (vezi toată discuția)
Dupa noua lege , pensia de invaliditate difera in fct doar de grad ? sym73 sym73 am 40 de ani si o decizie medicala ptr pensie de invaliditate de gr 3 depusa azi la casa de pensii.Intrebarile mele sunt urmatoarele -daca am terminat ... (vezi toată discuția)
Pensiea de invaliditare pt. pers. cu handicap gr. 1 Balaurul Balaurul Buna ziua, am citit ca a aparut (modificat) Legea 37/2013 care a intrat in vigoare la 1.04.2013... fiind pers. cu handicap mă interesează, si fiindca ... (vezi toată discuția)