avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Program tribunal, judecatorii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Program tribunal, judecatorii

La multi ani!
Am de depus un recurs, la o cauza civila(am calitatea de parat), termenul de 15 zile fiind 01.01.2014. Care ar fi prima zi lucratoare in acest an?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:00, 4 Ianuarie 2014
Luni, 6 ianuarie.
Să știți că instanțele lucrează astăzi. Mai exact, lucrează toți cei implicați în procese, iar asta înseamnă Registratură și Arhivă deschise. Sfatul meu este să depuneți recursul astăzi ca să evitați orice posibile discuții ulterioare.
Am fost astazi la judecatoria unde am avut cauza si este inchis (inclusiv registratura si arhiva). De asemenea nici Posta Romana nu lucreaza. Se pare numai luni in 6 ianuarie mai pot depune recursul. Sper sa nu fie prea tarziu...
Cel putin la instantele din Bucuresti se lucreaza la registratura. Asigurati-va ca nu lucreaza posta nici azi si nici maine. Pe de alta parte, puteti transmite pe fax sau e mail astazi ca sa nu pierdeti termenul.
Nu stiu din ce motiv nu a lucrat ieri instanta de la domiciliul dvs. si mi-e greu să cred că nu era niciun termen fixat ieri, dar asta nu înseamnă că nu e posibil. Însă, C.N. Posta Română a lucrat ieri. Ea nu este institutie publică, angajatii săi nu sunt bugetari iar data de 3 ianuarie este prima zi lucrătoare a anului 2014. ?Si asa am ajuns chiar la întrebarea dvs., si anume
Care ar fi prima zi lucratoare in acest an?

Prima zi lucrătoare a anului 2014 a fost ziua de 3 ianuarie. Sigur că dvs. depuneti recursul la instantă atunci când doriti dvs., nu când vă spunem noi. Însă, trebuie să fiti pregătit să răspundeti la exceptia tardivitătii declarării recursului. Baftă! :)
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. cum se calculeazã termenul și cum transmit taxa instanței? geavela geavela Am depus cerere de contestare a unei executari silite,deoarece pv de contraventie neplatit face obiectul unei plingeri aflate pe rol .Mi-a venit acasa inapoi ... (vezi toată discuția)
Mai pot face recurs? Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am primit hotararea pe 22 iunie ( s-a judecat la litigii de munca), mai pot face recurs s-au am pierdut acest drept? (vezi toată discuția)
Data proceselor? elvira,cristina elvira,cristina In ce data incep procesele? Pt ca ii sarbatoare si acum nu se lucreaza si nu stim pana cand.. As dori sa stiu cand incep. (vezi toată discuția)