avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

La multi ani tuturor, numai bine si prosperitate in anul 2014!

As dori o solutie la urmatoarea probleme, daca se poate sa ma sfatuiasca cineva:

Detin un teren impreuna cu mai multe rude, pe care dorim toti sa il vindem insa, doarece suprafata este mare, cumparatorul doreste doar o anumita suprafata.

Problema este ca acest teren a fost detinut de X si de Y care au decedat intre timp. Succesiunea s-a facut inainte de decesul lui Y astfel ca, proprietareii acestui teren sunt X1si X2 + Y1, Y2, Y3 si Y4 Intre timp a mai decedat Y1 si Y2. X1 si X2 au facut succesiunea dupa X. Succesiunea dupa Y1 si Y2, nu s-a facut inca (dupa Y1 exista 2 mostenitori iar dupa Y2 exista 4 mostenitori). Intrebarea mea este ce formalitati trebuie indeplinite pentru ca parte din terenul mostenit sa poata fi vandut si daca se poate, cam la ce valoare s-ar ridica aceste formalitati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 15:06, 3 Ianuarie 2014
trebuie facuta sucesiune dupa toti decedatii si apoi vandeti fiecare cotele care le detineti daca vindeti toata suprafata de teren.
Daca nu trebuie facut act de partaj cu plan cadastral si in baza lui fiecare mostenitor se intabuleaza cu ceea ce a dobandit si se inscrie in CF
Taxele nu le pot spune pt ca depinde de zona ..extravila, intravilan suprafata etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala notariala la un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager test_testare test_testare Buna ziua. Am cumparat un teren (y1 m.p)cu casa si anexe printr-un act de vanzare cumparare cu uzufruct de la parintii mei In planul imobilului este trecut ... (vezi toată discuția)
Comodat cu probleme looneytunx looneytunx Buna ziua. Lucrez la o firma de cadastru si m-am lovit de urmatoarea problema: - Proprietarul X1 si X2 (sot si sotie) detine teren cu doua constructii ... (vezi toată discuția)
Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)