avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare imobil - demersuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare imobil - demersuri

Buna ziua,
Ce demersuri trebuiesc facute pentru a petrece o casa de pe o persoana pe alta? Mai bine spus de pe bunic pe nepot.
Cel mai recent răspuns: predator , utilizator 18:50, 6 Ianuarie 2014
Sunt mai multe posibilitati. Insa depinde de la caz la caz ce contract sa incheiati, dati mai multe amanunte.
Nu am facut niciun demers pana acum, as dori sa stiu ce trebuie facut, unde trebuie mers? cum am si spus, locuinta sa fie transferata de pe o persoana pe alta, sau asta se face doar cu un contract vanzare-cumparare, cum ar fii instrainarea unui automobil, de exemplu. Multumesc anticipat
Se pot incheia mai multe tipuri de contracte depinde de situatie. Vanzare, donatie, intretinere, renta viagera.....bunicul cati copii are? Dvs sunteti singurul nepot? Este casa numai a dansului. Sau si a sotiei? Aceasta mai este in viata daca nu mai este in viata s a dezbatut succesiunea dupa ea....dati detalii ca nu ne apucam sa ghicim ca sa va dam o solutie corecta.
Ma scuzati pt ca nu am dat detalii, deci, el traieste, are doi copiii, nepoti, are 4 cu mine, fiecare copil al lui avand cate doi copii si casa este doar pe dansul trecuta. Nu s-a dezbatut nicio succesiune, nu s-a discutat ceva amanuntit despre acest lucru. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de case nasobraznic1979 nasobraznic1979 Buna ziua. Am fost crescuta de o doamna . Aceasta doamna nu are copii naturali , este nemaritata. Ea nu are venit. Eu am cumparat casa..si acum vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Mostenire Carolina17 Carolina17 Bunica mea are un apartament, nu are copii sau frati, prin urmare doar eu sunt mostenitoarea ei, as vrea sa stiu cum se procedeaza si cat costa sa transcriu ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)