Buna ziua,
Am o intreprindere familiala cu sediul acelasi ca si domiciliul (printr-un contract de comodat). Exista vreo modalitate legala prin care pot deconta o parte din factura de energie electrica pe Intreprinderea Familiala, daca au acelasi sediu ?
In prezent factura de energie electrica vine pe numele meu personal.
Pentru a-mi face un nou contract pe firma, trebuie un ceas nou f scump si tarife diferite. as evita daca se poate aceasta modalitate
Faceti un contract de comodat in care sa reiasa ca pfa-ul suporta cheltuielile cu intretinerea sediului dat in folosinta.
Puteti deduce cheltuielile, dar doar intr-o cota parte din suprafata totala a sediului.
Adica, in cazul in care folositi 30 % din spatiul total, veti putea deduce doar 30% din valoarea facturilor.
art 48 alin (5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
i) cheltuielile efectuate pentru activitatea independentă, cât şi în scopul personal al contribuabilului sau asociaţilor sunt deductibile numai pentru partea de cheltuială care este aferentă activităţii independente;
Plata facturi prin firma
ypo
Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)