avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decontare factura energie electica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decontare factura energie electica

Buna ziua,
Am o intreprindere familiala cu sediul acelasi ca si domiciliul (printr-un contract de comodat). Exista vreo modalitate legala prin care pot deconta o parte din factura de energie electrica pe Intreprinderea Familiala, daca au acelasi sediu ?
In prezent factura de energie electrica vine pe numele meu personal.
Pentru a-mi face un nou contract pe firma, trebuie un ceas nou f scump si tarife diferite. as evita daca se poate aceasta modalitate
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 13:04, 4 Ianuarie 2014
Faceti un contract de comodat in care sa reiasa ca pfa-ul suporta cheltuielile cu intretinerea sediului dat in folosinta.
Puteti deduce cheltuielile, dar doar intr-o cota parte din suprafata totala a sediului.
Adica, in cazul in care folositi 30 % din spatiul total, veti putea deduce doar 30% din valoarea facturilor.

art 48 alin (5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
i) cheltuielile efectuate pentru activitatea independentă, cât şi în scopul personal al contribuabilului sau asociaţilor sunt deductibile numai pentru partea de cheltuială care este aferentă activităţii independente;
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-fisa de operatiuni diverse VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa ma ajutati cu o informatie referitoare la completarea fisei pentru operatiuni diverse si implicit a jurnalului privind ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli cu intretinerea si en electrica anagrigorescu anagrigorescu Buna ziua,am o intreprindere individuala pentru traduceri si vreau sa stiu daca pot sa deduc cheltuielile cu intretinerea de la sediu,energia electica si ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)