avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Confidentialitatea Datelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Confidentialitatea Datelor

Buna ziua,

Am doua probleme:
Problema 1. In 2011 detineam un card de credit EuroLine. Ultima rata din acel credit a fost platita de tatal meu. In momentul achitarii acelei ultime rate, tatal meu, s-a gandit sa inchide si contul fara acordul meu. A reusit acest lucru pentru ca o cunostea pe "duduia" care s-a ocupat de inchiderea contului. Evident ca nu s-a mai putut redeschide decat in cazul in care as fi semnat un nou contract. As dori sa dau IFN-ul in judecata pentru asta, dar as vrea sa stiu daca este prea tarziu (au trecut deja 2 ani- in februarie se implinesc-) si daca exista si vreo consecinta pe care tatal meu al putea sa o suporte (nu imi doresc asta).

Problema 2. Ori de cate ori sunt sunat de catre BancPost legat de situatia creditului meu, nu fac verificarile necesare pentru confidentialitatea datelor (verifica doar data de nastere, care este cunoscuta de majoritatea apropiatilor mei) si de asemenea ii agaseaza cu telefoane si pe parintii mei, desi am cerut sa se stearga acea adresa si numar de telefon din baza de date, eu avand buletinul in alt oras si ei fiind notificati. Ce pot face in sensul asta?
Mi se pare un abuz din partea lor, mai ales ca ofera informatii confidentiale persoanelor neavizate, despre conturile mele.

Multumesc

Adrian D.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:20, 3 Ianuarie 2014
Buna ziua,

1.Mi-e greu sa inteleg motivul pentru care ati vrea sa dati in judecata IFN-ul, pentru ca nu ati suferit niciun prejudiciu prin inchiderea contului. odata achitat creditul, IFN era obligat sa inchida contul, asa spune OG 50/2010, asadar au indeplinit o obligatie legala.
2.Sunteti sigur ca sunteti sunat de la banca si nu de o firma de recuperari creante? Care ar fi informatia confidentiala divulgata? Faptul ca aveti datorii la banci? Familia dvs nu cunoaste acest fapt? Incercati o plangere la ANPC, ( nu la APPDCP, nu sunt date cu caracter personal) .
Era vorba de un card de credit. La achitarea creditului cardul ramane activ si disponibilul se poate refolosi. Era vorba de un card de credit cu rate egale la achizitionarea produselor. Problema este ca a fost inchis fara acordul meu. Cand am dorit sa refolosesc cardul am realizat ca este anulat.
Sunteti sigur ca este un produs revolving si nu unul cu plata in rate? Nu cunosc modul in care functioneaza acel card, dar mi-e greu sa cred ca IFN l-ar fi inchis in conditiile in care puteau castiga de pe urma lui.
In orice caz, tatal dvs avea mandat de la dvs, pe el ar trebui sa il dati in judecata, IFN nu avea de unde sti ca si-a depasit mandatul.
Nu puteti obtine nimic in Instanta, poate doar un zambet din partea judecatorului.
Sunt absolut sigur de tipul de produs.
Spuneti ca cel care a semnat este raspunzator, dar cel care are in fata clientul nu este? Cred ca la o simpla verificare a cnp-ului iti poti da seama ca este o diferenta de varsta majora. Inchiderea se face pe baza actului de identitate in original si, evident, prezenta titularului sau in cazul in care nu se poate prezenta fizic, se face pe baza unei imputerniciri. Nu au existat. Nici una. Eu fizic pot demonstra ca nu era in tara la vremea respectiva. Problema este ca la noi Client Service-ul este praf. unele legi sunt de pomana. Confidentiliatea datelor la fel.
Si appo de asta, revin la probl;ema numarul 2:
Nu are importanta ca ai mei parinti stiu sau nu de datorie, important este ca se ofera informatii personale. Si nu vreau sa fie furnizate decat mie. Asa este normal.
1. Daca, prin absurd, obtineti obligarea IFN-ului la plata de despagubiri, acesta se poate intoarce impotriva tatalui dvs, singurul vinovat de situatia creata.

2. Daca se mentioneaza doar faptul ca datorati bani, fara sa se specifice suma, nu este de natura a va prejudicia. Sunt sigur ca nu de la banca sunteti sunat ci de o firma de recuperari creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card credit stanicab stanicab Am un card de credit la Euroline deschis in urma cu un an cand am achizitionat un produs din Real in 12 rate egale,cum procedez sa inchid acest cont si sa ... (vezi toată discuția)
Restante la carduri societati nebancare cosolica cosolica Buna ziua!Am o restanta la un card Cetelem care nu cred ca o mai pot plati , deoarece plec in Canada si nu mai am nici o posibilitate de plata acuma.In tara ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog, un caz mai delicat, banca vrea ne ia casa ca i-am platit ratele doriana83 doriana83 Buna seara, va rog sa ma indrumati si sa ma ajutati in privinta unei probleme cu o familie mai saraca si de la tara, care a facut un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)