As dori sa va solicit niste informatii cu privire la ceea ce inseamna intreruperea intre 2 contracte de munca. Asa numita: intrerupere in carnetul de munca.
Mai ales ca acum nu mai exista carti de munca, cum si daca afecteaza vechimea faptul ca cineva are, sa zicem, o pauza de 2 saptamana intre doua locuri de munca.
Nu am inteles niciodata cum afecteaza acest lucru vechimea/pensia.
Daca afecteaza, este si cazul in care un contract inceteaza intr-o zi de vineri (la sfarsitul ei) iar contractul de munca nou incepe de luni (nelucrandu-se in zile de weekend la nici una din cele 2 locuri de munca) ?
Discontinuitate in vechime in munca : c.i.m. imceteaza in data de 03.01.2014 si se incheie altul nou cu data de 06.01.2014. Perioada 03-06 nu constituie vechime in munca
Continuitate in vechime in munca : incetarea c.i.m. si inceperea activitatii in baza unui nou c.i.m. sa aiba aceeasi data.
Nu am inteles niciodata cum afecteaza acest lucru (...) pensia.
Dreptul la pensie nu este afectat de acest aspect. Ceea ce contează este totalul stagiului de cotizare, nu câte pauze au fost între contractele de muncă sau când a început și când a încetat un contract de muncă.
Mai ales ca acum nu mai exista carti de munca, cum si daca afecteaza vechimea faptul ca cineva are, sa zicem, o pauza de 2 saptamana intre doua locuri de munca.
......
Perioada de pauza intre doua c.i.m. nu constituie vechime in mmunca , dar nici stagiu de cotizare la pensie, somaj sau sanatate.
Buna ziua!Am si eu o nelamurire.As vrea sa stiu in ce consta o intrerupere la locul de munca.Din cate stiam eu peste 5 zile lucratoare se considera intrerupere si nu afecteaza cu nimic continuitatea pe CM.Mentionez faptul ca am lucrat o luna intr-o firma,mi-am dat demisia si voi sta cateva zile acasa pana imi gasesc in alta partea.As dori sa stiu daca ma afecteaza cu ceva,pentru ca la anu' as dori sa fac un credit si sa intru in concediu prenatal(la concediul prenatal trebuie sa ai 1an fara intreruperi in campul muncii,daca nu ma insel).Cat inseamna mai exact o intrerupere si daca afecteaza cu ceva la cele mentionate mai sus??Multumesc