avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate?

buna. vreau sa stiu si eu daca pot beneficia de concediu de crestere a copilului pe durata de 2 ani in situatia in care eu am intreruere pe carte de munca de 14 zile iar un an implinesc pe 15 martie 2011. data probabila la nastere fiind 24 februarie 2011. nu am luat nici o zi de concediu medical. de pe data de 15 martie 2010 sunt angajata ca vanzatoare la societatea mea, platind contributiile la zi.
va rog sa imi spuneti cum pot sa fac sa beneficiez si eu de cei 2 ani de crestere a copilului.
se ia in calcul un an vechime de la data nasterii sau la data terminarii celor 126 zile de concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 27 Decembrie 2010
1. Indemnizatia de CCC se acorda persoanelor care in cele 12 luni premergatoare nasterii au avut venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit sau perioade asimilate acestora (concedii medicale sau de maternitate, perioadele de somaj indemnizat etc.).
2. Sunt luate in calcul si fractiunile de luna. Cand ati avut intreruperea de 14 zile, in ce luna?
3. Ce statut ati avut in lunile februarie si pana pe 15 martie?
intreruperea a fost de pe 4 martie pana pe 15 martie.pana pe 4 martie am fost angajata la alta societate.
in acea perioada eram si studenta dar la id.
dupa calculele medicilor trebuie sa nasc pe 24 februarie.
atunci nu am un an lucrat fara pauza.
Vi se va lua in calcul si perioada lucrata la alt angajator .. adica cea dinainte de 4 martie ... adica perioada 24 febr 2010 - 24 febr 2011 poate fi consitutita din perioade lucrate la mai multi angajatori si nu numai la unul singur.
asta am inteles .dar intre cei doi angajatori lipsesc cele 11 zile pauza. deci la data nasterii nu am un an adunat la toate locurile de munca fara pauza.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului Rentzu Rentzu Buna ziua, daca sotia are contract de munca incepand cu 07 Martie 2011 ,a ramas insarcinata si ar trebui sa nasca in 10 Februarie 2012 (dupa spusele medicului ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? crystinik_p18 crystinik_p18 buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: in anul 2011 am fost angajata la doua firme, la prima din martie-octombrie si la cealalta din ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil AdinaTurcu AdinaTurcu Buna ziua! Ma numesc Adina si am o intrebare.In 2 mai 2011 am ramas fara serviciu datorita disponibilizarii dupa 4 ani de lucru . In data de 17 iunie 2011 ... (vezi toată discuția)