avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala

pe 29 ianuarie am primul termen de la divort si am inteles ca se judeca custodia copiluli.
eu nu ,mai locuiesc cu fosta sotie
locuiesc la fratele meu si la mama
trebuie ca eu sa cer ancheta sociala??? pt faptul ca iau copilul la mine in vizita???
si nu sant de acord cu locuinta ei findca prezinta riscuri de inbolnavire la copil(igenice)
(socrul meu deverseaza scurgerea de la baie si wc la 5 metri de bucatarie)
cum trebuie sa procedez!!!
si care sant pasi pe care trebuie sai parcurg???

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:10, 4 Ianuarie 2014
Ancheta sociala se efectueaza atat la locuinta dumneavoastra statornica, cat si la locuinta sotiei. Persoanele care efectueaza ancheta sociala trebuie sa identifice la domiciliul partilor daca exista conditii normale pentru ca minorul sa se dezvolte intr-un mediu propice, care sa-i permita sa creasca in conditii de siguranta. Daca stiti ca la domiciliul sotiei nu exista conditii minime sau conditiile in care locuiesc pun in pericol dezvoltarea minorului, trebuie sa aratati judecatorului aceste aspecte dar si sa le probati.
Daca va doriti ca locuinta minorului sa fie stabilita la dvs sau daca va doriti un program de vizitare atunci trebuie sa formulati cerere reconventionala in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala elamincu elamincu as vrea sa stiu cum se efectueaza o ancheta sociala pt un minor in cazul unui divort,se face la domiciliul parintelui la care ramane in custodie sau copilul in ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala ioanraul ioanraul din casatoria mea a rezultat un copil de 4 anisori.vreau sa divortez si am cateva nelamuriri,va rog sa ma ajutati.momentan stau intr-o chirie dar mentionez ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori si un eventual partaj ContSters293525 ContSters293525 Buna ziua,se implinesc 90 zile de cand sotia a parasit domiciliul conjugal,a depus actele de divort actualmente traind in concubinaj cu alta persoana. Eu ... (vezi toată discuția)