avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Denigrare din partea fostului angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Denigrare din partea fostului angajator

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. De curand am fost determinata sa-mi semnez lichidarea la zi din firma in care am lucrat un an si ceva, iar acum cand vreau sa-mi caut altceva de lucru aflu ca d-na directoare a firmei respective vorbeste foarte urat despre persoana mea si drept urmare nu pot sa ma angajez in alta parte.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, o idee, orice
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 3 Ianuarie 2014
1. Potrivit art. 72 din Codul civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

În Constituţia României, demnitatea este consacrată ca valoare prin art. 1 alin. 3 în care se specifică următoarele: România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

Conform art. 30 alin. 6 din Constituţia României, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

Mai multe detalii
[ link extern ]

2. Puteti promova o actiune in instanta impotriva acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate femeile sunt ..... denisa90 denisa90 Expresia \\\\"toate femeile sunt .... \\\\" folosita in privat, fata de o anumita persoana sau folosita in public ... Este calomnie/insulta, ranirea ... (vezi toată discuția)
Plangere Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, carei instante,asociatii pot face o plangere? eu ca si angajata. plangere impotriva directorului firmei unde lucrez. nu se mai poate. ma acuza de ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului la munca boban81 boban81 Buna seara .Am si eu o rugaminte ,daca poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns la ceea ce urmeaza sa intreb.Am lucrat la o societate ca gestionar ... (vezi toată discuția)