avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ingradirea dreptului la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ingradirea dreptului la munca

Buna seara .Am si eu o rugaminte ,daca poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns la ceea ce urmeaza sa intreb.Am lucrat la o societate ca gestionar pana in octombrie cand mi-am dat demisia.Cand am plecat patronul ma amenintat ca atata timp cat el mai traieste in acest oras pe mine nu ma va angaja nimeni si ca ma voi intoarce in genunchi la el.Bun.In noiembrie mi-am gasit de munca in alta parte.Intre timp fostul patron a aflat si il tot suna pe actualul patron sa nu ma angajeze ca sunt rau si tot asa.Pana la urma actualul patron a hotarat sa ma trimita la celalalt dupa recomandare.Binenteles recomandarea era jalnica.Ma facut hot, lenes ca raspund in fata patronului etc.Acum patronul nu mai vrea sa ma angajeze.As vrea sa stiu daca am cum sa-l dau in judecata pe fostul patron pentru ca i-mi ingradeste dreptul la munca.VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 02:16, 11 Decembrie 2014
V-a dat in scris ca sunteti hot, lenes fara sa argumenteze cu nimic?
Da fara nici un argument
"Potrivit art. 72 din Codul civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

În Constituţia României, demnitatea este consacrată ca valoare prin art. 1 alin. 3 în care se specifică următoarele: România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate. Este vorba, aşadar, de o formulare mult mai extinsă şi de un context mai larg faţă de Codul civil.

Conform art. 1 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, demnitatea umană este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată și protejată".
[ link extern ]

Prin urmare, va puteti adresa instantei de judecata pentru recuperarea prejudiciului de imagine.

Va multumesc din suflet pentru raspuns.
boban81 a scris:

Da fara nici un argument


este bine ca aveti un astfel de inscris de la dansul. Un avocat bun va sti ce sa faca cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate femeile sunt ..... denisa90 denisa90 Expresia \\\\"toate femeile sunt .... \\\\" folosita in privat, fata de o anumita persoana sau folosita in public ... Este calomnie/insulta, ranirea ... (vezi toată discuția)
Plangere Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, carei instante,asociatii pot face o plangere? eu ca si angajata. plangere impotriva directorului firmei unde lucrez. nu se mai poate. ma acuza de ... (vezi toată discuția)
Denigrare din partea fostului angajator print2014 print2014 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. De curand am fost determinata sa-mi semnez lichidarea la zi din firma in care am lucrat un an ... (vezi toată discuția)