avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda rovigneta auto instrainat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda rovigneta auto instrainat

Buna ziua,

Am avut ,,ghinionul’’ de a fi amendat pentru rovinieta, pentru un autoturism pe care l-am instrainat acum 2 ani.La vremea respective am facut actele (este chiar o societate firma cumparatoare), am radiat-o de la fisc, am obtinut certificatul fiscal, etc (nu am radiat-o si de la politie pentru ca am inteles ca nu mai este necesar).Noul proprietar, nu si-a inmatriculat insa masina pe numele lui, astfel m-am trezit eu cu amenda.

Va rog, 2-3 sfaturi :

1) Am inteles din legea 2/2013 ca pot depune contestatia la judecatoria unde am eu domiciliul, nu unde a fost inregistrata contraventia, ceea ce bineinteles imi este la indemana.Am inteles bine?

2) Vreau sa trimit contestatia prin posta, cu confirmare de primire.Am inteles tot din articolul de mai sus, ca ar trebui sa achit taxa de timbru de 20 lei.Cum procedez? Achit la posta/cec cei 20 lei si pun dovada in plic pur si simplu, alaturi de contestatie si celelalte documente ? In atentia cui trimit plicul, la registratura?

3) Cum pot sa fac sa scap de astfel de probleme pe viitor? Merg la politie cu actele in brate si le solicit sa-si actualizeze baza de date sau isi vor actualiza ei baza de date in urma plangerii mele, daca instanta imi va da castig de cauza?

4) As vrea totodata sa-l penalizez cumva si pe noul proprietar pentru treaba asta.Pe el pot sa-l dau in judecata? Cum as putea sa ma razbun pe el pentru timpul, banii pierduti si nervii mei?

Va multumesc pentru ajutor !
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Nevermind, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasile2013 , utilizator 23:15, 3 Ianuarie 2014
1. In cuprinsul procesului verbal scrie care este judecatoria competenta. Important este sa o depuneti in termenul precizat in cuprinsul aceluiasi proces verbal, 15 zile. Potrivit legii 2 din 2013, competenta este judecatoria de la domiciliul dumneavoasta
2. Platiti la oficiul postal sau la primarie taxa de timbru si puteti sa o trimiteti recomandat prin posta cu originalul taxei (indicat sa va faceti o copie) sau depuneti personal toata documentatia si luati numar de la registratura instantei. Adresa si plangerea se face catre presedintele judecatoriei in cauza...
3. Mergeti la servicul public de inmatriculari si in baza documentelor enumerate de dumneavoastra mai sus, faceti o cerere de efectuare a mentiunilor in baza de date
4 Faceti o actiune in obligare de a face, de a si inmaticula vehiculul, a actualului proprietar si solicitati si daune. Este de durata si consum de resurse, si psihice si ceva financiare...sau o actiune in constatare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces-verbal radusb radusb Buna ziua. Vreau sa depun o contestatie pt un proces-verbal, stiu ca trebuie depusa in dublu exemplar, am foarte multe documente in anexa, iar intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ajutor depunere dosar rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, vreau sa depun un dosar de contestare amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei. Motivul e ca masina nu mai era pe numele meu. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva politie Ileana567 Ileana567 Buna ziua, M-am trezit la usa cu politia locala sect.3, care mi-a inmanat un \"Proces verbal de constatare contraventie\"intocmit de Politia Cluj-Napoca din ... (vezi toată discuția)