Buna ziua,
Am avut ,,ghinionul’’ de a fi amendat pentru rovinieta, pentru un autoturism pe care l-am instrainat acum 2 ani.La vremea respective am facut actele (este chiar o societate firma cumparatoare), am radiat-o de la fisc, am obtinut certificatul fiscal, etc (nu am radiat-o si de la politie pentru ca am inteles ca nu mai este necesar).Noul proprietar, nu si-a inmatriculat insa masina pe numele lui, astfel m-am trezit eu cu amenda.
Va rog, 2-3 sfaturi :
1) Am inteles din legea 2/2013 ca pot depune contestatia la judecatoria unde am eu domiciliul, nu unde a fost inregistrata contraventia, ceea ce bineinteles imi este la indemana.Am inteles bine?
2) Vreau sa trimit contestatia prin posta, cu confirmare de primire.Am inteles tot din articolul de mai sus, ca ar trebui sa achit taxa de timbru de 20 lei.Cum procedez? Achit la posta/cec cei 20 lei si pun dovada in plic pur si simplu, alaturi de contestatie si celelalte documente ? In atentia cui trimit plicul, la registratura?
3) Cum pot sa fac sa scap de astfel de probleme pe viitor? Merg la politie cu actele in brate si le solicit sa-si actualizeze baza de date sau isi vor actualiza ei baza de date in urma plangerii mele, daca instanta imi va da castig de cauza?
4) As vrea totodata sa-l penalizez cumva si pe noul proprietar pentru treaba asta.Pe el pot sa-l dau in judecata? Cum as putea sa ma razbun pe el pentru timpul, banii pierduti si nervii mei?
Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns:
vasile2013 , utilizator
23:15, 3 Ianuarie 2014