avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare auto RCA expirata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare auto RCA expirata

Buna seara tuturor,am o problema foarte mare va rog,pe data de 22 decembrie in raza comunei mele ,am fost oprit la un control de rutina si sa constatat ca asigurarea mea ERA EXPIRATA . :((.Pe cuvant de onoare ca nu stiam,nu ca as fi in necunostinta de cauza dar pur si simplu eu credeam ca este valabila pana in ianuarie .....in final domnu agent mi-a dat o amenda de 1000 de ron mia luat talonul masini si placutele de inmatriculare .
INCA CEVA
Masina este inmatriculata in franta iar talonul este barat adica numelemeu nu este acolo pe el eu am doar contract de vanzare cumparare.
Ce pot face ? o sa fiu nevoit sa platesc amenda obligat pentru a recupera actele?
asigurare pot face online 50euro pe o luna ....
daca ma duc cu acel contract+asigurare imi primesc actul si placutele ?

Astept un raspuns ,mersi frumos si scuze pentru problema aceasta sucita .o seara placuta !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:55, 3 Ianuarie 2014
Nu suntei obligat sa platiti amenda in schimb sunteti obligat sa va faceti asigurarea obligatorie RCA. Amenda o puteti plati cand doriti.

Cu asigurarea RCA va duceti la politie sa va recuperati certificatul de inmatriculare si placutele cu numere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare masina simonav89 simonav89 Buna ziua, Am o problema si sper sa fie cineva care sa poata sa ma ajute. Tatal meu are o masina pe care nu a mai folosit-o din 2006. A platit asigurarea pana ... (vezi toată discuția)
Placute si certificat retinute oprea_rodica68 oprea_rodica68 politia putiera mi-a retinut placutele si certificatul masinii,mi-a dat 1000lei amenda ptr ca aveam expirata de 7zile RCA.As dori sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Rca expirata Elena-Claudia Elena-Claudia Buna ziua. Am si eu o problema, de fapt o nelamurire. Am fost opriti cu masina de catre organele de politie la un control de rutina. La acest control, am ... (vezi toată discuția)